به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: پیش بینی می شود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون اصله نشاء سبزی و صیفی در استان تولید شود.
سمیه فرح بخش اظهار داشت: یکی از عوامل مهم تولیدات سبزی و صیفی در استان که از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده بذر یا نشاء است.
وی اضافه کرد: از محصولات مهم سبزی و صیفی در استان گوجه فرنگی است که بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده و سهم به سزایی در اشتغال و درآمد دارد و بخش مهمی از جمعیت روستایی استان را تشکیل می دهد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: این محصول علاوه بر درآمدزایی و اشتغال به دلیل خارج از فصل بودن آن بخش مهمی از تولید و نیاز کشور را در فصول پاییز و زمستان تأمین می کند.
تأمین نیاز دیگر استان ها
وی عنوان کرد: این امر به دلیل آب و هوای ملایم استان در فصول سرد سال بوده که به جز استان های جنوبی در بقیه استان های کشور مهیا نیست.
فرح بخش تاکید کرد: در حال حاضر سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون اصله نشاء در استان تولید می شود که بخشی برای داخل استان و بقیه هم به استان های فارس، هرمزگان، کهکیلویه و بویر احمد و سایر استان ها صادر می شود.
فرح بخش بیان کرد: کاشت نشاء از تیر ماه آغاز می شود و تا اردیبهشت ماه سال بعد ادامه دارد نشاهای تولید شده در گلخانه های مذکور شامل ارقام مختلف گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل، کلم، هندوانه، خربزه و طالبی است.
بیشترین تولید نشاء در دشتی
وی گفت: استان بوشهر دارای ۶.۵ هکتار گلخانه تولید نشاء مکانیزه با تولید ۱۸۴ میلیون اصله نشاء است که ۵۴ هکتار گلخانه نیز به تولید نشاء در یک یا دو دوره می پردازند و در ادامه تولید نشاء به تولید محصول می پردازند. بیشترین تولید نشاء استان در شهرستان دشتی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: منظور از گلخانه های مکانیزه تولید نشاء، گلخانه هایی است که به صورت تخصصی و مکانیزه در تمام طول سال منحصراً فقط نشاء تولید می کنند؛ نه گلخانه دارانی که در بخش کوچکی از گلخانه اقدام به تولید نشاء مورد نیاز خود می کنند.
وی اظهار داشت: کاهش هزینه های تولید، تغییر روش کشاورزی از سنتی به مکانیزه، کاهش مصرف آب، بهره وری بهینه از منابع تولید به ویژه آب و خاک، افزایش سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی، تولید محصول با کیفیت و افزایش بازارپسندی، افزایش صادرات، زودرس شدن محصول، عدم نیاز به عمل گزینش و یا تنک کردن، امکان انتخاب گیاهان قوی و سالم جهت کاشت، ایجاد اشتغال بویژه برای فارغ التحصیلان کشاورزی، صرفه جویی ارزی، پیشبرد اهداف و برنامه های دولت در بهبود وضعیت اقتصادی از مزایای کشت نشایی است.

اتمام خبر


CAPTCHA