به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، علی عاشوری در نشستی خبری با اصحاب رسانه که در محل کمیته امداد امام خمینی برگزار شد، افزود: در سال ١۴٠٠ صندوق قرض الحسنه امداد ولایت در ۵ سرفصل اصلی اقدام به ارائه تسهیلات کرد. اشتغال زایی به عنوان اولویت اصلی این صندوق با ٣۴ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ٢٢ میلیارد تومان و وام های حمایتی اعم از وام های کارگشایی و مسکن با ٢٢١ هزار فقره به مبلغ ١٨١۵ میلیارد تومان، مددجویان کمیته امداد را مورد حمایت قرار داد.  
وی اضافه کرد: در بخش درمان برای این جمعیت ١١ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ٩٨ میلیارد تومان، در حوزه فرهنگ ٩هزار و ٨٠٠ فقره تسهیلات به مبلغ ٩۶ میلیارد تومان و در زمینه مسکن نیز ٣٩ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ۴۵٨ میلیارد تومان هزینه شد.
وی تصریح کرد: در مجموع ٣١۴ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ٣ هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان برای گروه های هدف از جانب این صندوق در سال گذشته هزینه شده است.
عاشوری افزود: به علت حجم مبالغ و طرح ها، برخی استان ها موفق به جذب این اعتبارات نشده و مبالغ مربوطه به سال ١۴٠١ انتقال داده شد. همچنین پیش بینی می شد، در سال گذشته ١۴٠٠ میلیارد تومان دریافت اقساط انجام شود.
وی توضیح داد: برخلاف تصور عمومی، نیازمندان و مددجویان کمیته امداد با تعهد و مرتب پرداخت اقساط داشته و ١٣ درصد بیش از پیش بینی ها، (١۵٨٢ میلیارد تومان) اعتبارات مربوطه دریافت شد.
این مسئول همچنین با اشاره به میزان معوقات این صندوق یادآور شد: میزان معوقه های صندوق قرض الحسنه امداد ولایت برابر با ٢.٣ درصد برآورد شده است که باتوجه به آستانه اعلامی ۵ درصد بانک مرکزی رقم مطلوبی است.
وی افزود: شعبه مجازی این صندوق هم از ابتدای سال ١۴٠٠ آغاز به کار کرد و برخی از خدمات برای جامعه هدف به صورت غیرحضوری ارائه شد. بیش از ٢۶ هزار فقره افتتاح حساب از طریق این شعبه مجازی انجام و بخش اعظمی از این تعداد (بیش از ۶۰ درصد) متعلق به استان سیستان و بلوچستان بود.
به گفته وی، بخش اعظمی از جامعه هدف این طرح (زنان باردار و کودکان زیر ٧ سال) مربوط به این استان بوده و بر این اساس، بهره برداری از خدمات غیرحضوری هم در این استان قابل توجه بوده است.
عاشوری خاطرنشان کرد: صندوق قرض الحسنه امداد ولایت تحت نظارت بانک مرکزی بوده و تحت نظارت این نهاد مرکزی ارائه خدمات داده و هرساله رصد می شود. بازرسی از این صندوق همچنین توسط دفتر مقام معظم رهبری نیز انجام می شود و سال گذشته و امسال ٢ میلیارد تومان جایزه خوش حسابی توسط بانک مرکزی دریافت کرده است.  
وی در ادامه با اشاره به حمایت از زنان سرپرست خانوار تاکید کرد: این صندوق در حمایت از گروه های هدف همچنین تضمین از زنان سرپرست خانوار (که توان ارائه تضامین نخواهند داشت) را برعهده گرفته و ضمانت نامه صادر می کند. ۴۶٢٠ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ٢١٠ میلیارد تومان نیز برای این زنان توسط صندوق قرض الحسنه امداد ولایت هزینه شده است.  
ترویج موضوع قرض الحسنه از اولویت های صندوق امداد ولایت است
عاشوری اظهار داشت: ترویج موضوع قرض الحسنه از اهداف و اولویت های صندوق قرض الحسنه امداد ولایت بوده و در این راستا برای دومین بار همایش ملی قرض الحسنه با حضور مسئولین کشور و تقدیر از خیرین نمونه برگزار شده و امید است در عرصه بین المللی نیز این همایش ها برگزار و مطرح شود.  
وی افزود: سال گذشته همچنین در زمینه تبلیغات هم اقدامات ارزشمندی انجام شده و این امر به شناخت و ترویج ارائه خدمات غیرحضوری و بسط سامانه های مجازی با هدف افزایش سهولت در ارائه خدمات به گروه های هدف کمک شایانی داشت.
به گفته رئیس صندوق قرض الحسنه امداد ولایت، ارائه کلیه خدمات از طریق سیستم غیرحضوری و حذف کاغذ سبب کمک به محیط زیست و کاهش هزینه ها بوده و انتظار می رود که در سال ١۴٠١ عملیاتی شود.
وی همچنین با اشاره به انتشار اوراق قرضه اسلامی افزود: انتشار این اوراق در حال حاضر در مرحله اخذ مجوز قرار گرفته و با صدور مجوز مربوطه از طرف بانک مرکزی برای اولین بار در کشور این طرح اجرا و کمک به استفاده از ظرفیت منابع مردمی برای موضوع قرض الحسنه و ارائه تسهیلات خواهد بود.
عاشوری در ادامه نشست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر ظرفیت این صندوق جهت حمایت از زنان سرپرست خانوار و عدد اعلامی ۱۰ هزار نفری از جانب رئیس کمیته امداد امام خمینی گفت: این ظرفیت حمایتی پیش بینی شده و شماری از استان ها از آن استفاده و برخی نیز بهره برداری نکرده اند. امسال همچنین منابع ارزنده ای جهت تخصیص از اعتبارات بانکی برای اشتغال زایی پیش بینی شده و بانک ها باید این اعتبارات را در اختیار مددجویان کمیته امداد قرار دهند.
وی افزود: ٧٠٠ میلیارد تومان از محل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت باید در اختیار این گروه ها قرار گرفته و رقم ٣٠ میلیون تومان سقف تسهیلات تا پایان سال بوده است؛ که اکنون با رقم ۵۰ میلیون تومان هم موافقت شده و در سال ١۴٠١ تعیین می شود که این رقم برای کدام یک از طرح ها و برنامه ها ارائه شود.
وی در خصوص چگونگی وام های این صندوق هم یادآور شد: وام های صندوق قرض الحسنه امداد ولایت، قرض الحسنه بوده و می تواند با کارمزد ۴ درصد پرداخت شود که با نگاه حمایتی از اقشار نیازمند وام های زیر ١٠ میلیون تومان با کارمزد صفر و وام های بیش از ١٠ میلیون تومان هم ٣ درصد یک بار و ۶٠ ماهه پرداخت می شود.
وی در خصوص منابع این صندوق نیز توضیح داد: منابع اصلی صندوق قرض الحسنه امداد ولایت، کمیته امداد امام خمینی بوده و نفس ایجاد این صندوق در حقیقت تجمیع منابع برای ارائه تسهیلات است. بخش دیگری از منابع این صندوق نیز از طریق سپرده های مردمی و خیرین و بازگشت اقساط تأمین می شود.
عاشوری همچنین درباره هزینه کرد مبالغ دریافتی خوش حسابی عنوان کرد: ٢ میلیارد تومان جایزه این اعتبار وارد صندوق شده و برای قرض الحسنه مصرف می شود. این اعتبارات برای پاداش اعضای مجموعه و... نیز مصرف نخواهد شد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر هزینه های درمانی مددجویان کمیته امداد نیز گفت: بخش درمان این سازمان نیازمندی ها را تشخیص داده و به صندوق معرفی می کند و گروه مورد نظر حمایت درمانی خواهد شد.
وی در خصوص اشتغالزایی این صندوق هم یادآور شد: نفس ایجاد اشتغال در این سازمان و حمایت از اشتغال زایی در حقیقت ایجاد مشاغل خرد و خانگی است. زنان و مادران تحت پوشش خواهان فعالیت و اشتغال در کنار انجام وظایف نقش مادری بوده و بر این اساس، اولویت ایجاد مشاغل خرد و خانگی است. در حمایت های این حوزه برخی گروه ها به بانک مرکزی ارجاع داده شده و برخی مشاغل خود با سرمایه گذاری اندک راه اندازی خواهند شد.
وی تأکید کرد: در این زمینه باید مناطق محروم و روستایی نیز باتوجه به اقلیم و شرایط آب و هوایی نیز مورد توجه قرار گیرد و صرفا نگاه به پایتخت نباشد.
وی در پایان در باره نظارت بر اجرای این اشتغال هم عنوان کرد: ناظران بر فرآیند کار (در حین اجرا) نظارت داشته و گاه وام ها نیز در این حوزه مرحله ای پرداخت می شود. امسال اعتبارات در این زمینه به سقف ١٠٠ میلیون تومان هم افزایش یافته و بانک ها مکلف به پرداخت این منابع خواهند بود.
 

اتمام خبر


CAPTCHA