به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، "حمید بهرامی" اظهار داشت: سفر رئیس جمهور و هیات دولت فرصتی مغتنم است تا با احصای موانع و مشکلات هنرصنعت فرش دستباف، برای احیا و توسعه صادرات آن گام برداریم.
وی با اشاره به افزایش قیمت تمام شده این محصول و تنزل حجم سفارشات خرید فرش دستباف، بیان کرد: این هنرصنعت ظرفیت بالای اشتغالزایی در روستاها دارد.
رئیس اتاق بازرگانی ملایر ادامه پیشنهاد کرد: علاوه بر ارائه تسهیلات ارزان قیمت به تولیدکنندگان، می تواند برنامه ریزی و اقداماتی نیز در راستای اعطای تسهیلات ارزان قیمت خرید فرش دستباف به خانواده های مصرف کننده صورت گیرد.
بهرامی با اشاره به نشست اخیر اتاق بازرگانی با ۲۰ نفر از تجار، تولیدکنندگان و مربیان فرش شهرستان ملایر، افزایش مبلغ تسهیلات به بافندگان با هدف ایجاد انگیزه برای جوانان جویای کار در مقایسه با درآمدهای حاصله از فعالیت های دیگر محلی را از جمله تقاضای این فعالان عرصه فرش عنوان کرد.
به گفته وی با هدف رونق هر چه بیشتر ریسندگی و فرش بافی، در شهر ملایر و روستاهای تابعه دارای بالغ بر ۳۰۰ طرح و نقشه ثبت شده به نام هر روستا است.
رئیس اتاق بازرگانی ملایر اعطای یارانه نمایشگاهی برای فعالان، تولیدکنندگان و تجار فرش و صنایع دستی ملایر، تبلیغات رایگان از طریق رسانه ملی ویژه حمایت از صنعت فرش دستباف در راستای کمک به احیای سال های اوج تولید و صادرات آن را از دیگر درخواست ها برشمرد.
فرآوری سنتی انگور و کشمش؛ معضل باغداران
بهرامی همچنین خواستار معافیت صادرات فرش دستباف ایرانی از برگشت ارز حاصل از صادرات یا حداقل اعمال تخفیف موثر در این زمینه با هدف ایجاد مشوق تولید و صادرات این حوزه شد و گفت: در حال حاضر این صنعت برای یک و نیم میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده که با درایت مدیران و تسهیل مسیر تولید این کالا، می توان افزایش چشمگیری در اشتغالزایی ملایر و استان همدان را شاهد بود.
وی همچنین به پیشرفت های این شهرستان در حوزه کشاورزی اشاره و بیان کرد: طی سال های اخیر طرح فراز به عنوان یکی از بزرگترین طرح های کشاورزی مدرن در سطح شهرستان ملایر و روستاها، توسط دولت در حال اجرا است و به برکت زحمات مجموعه فرمانداری و ادارات تابعه موفقیت چشمگیری در این زمینه حاصل شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ملایر در عین حال کشاورزی به سبک مدرن را مستلزم بکارگیری ماشین آلات کشاورزی به روز و ضروری برای اجرای کامل طرح فراز همچون ماشین آلات برداشت انگور بدون تماس دست و هرس داربست ها در کمترین زمان ممکن در سطوح زیر کشت گسترده دانست.
بهرامی تاکید کرد: این امر مهم به دلیل نیاز به هزینه های بالای خرید ماشین آلات، نیاز است در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی برای واردات قرار گیرد.
به گفته وی با هدف توسعه این روش کشاورزی و پرهیز از خروج ارز از کشور، این طرح در برنامه تولید نمونه های اولیه شرکت های دانش بنیان توانمند قرار گیرد تا در اسرع وقت نمونه آزمایشی آن مورد بهره برداری و پس از رفع نواقص احتمالی توسط ماشین سازی های بنام کشور به تولید انبوه برسد.
رئیس اتاق بازرگانی ملایر ادامه داد: حدود ۱۱ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به عنوان شهر جهانی انگور، زیر کشت انگور است که این محصول سالهاست به صورت سنتی تولید و به بازارهای جهانی عرضه می شود.
بهرامی گفت: این در حالیست که صادرات کشمش، ملایر را به قطب صادرات استان همدان تبدیل کرده و این صنعت به سطحی از بلوغ رسیده که آماده ایجاد تحول در محصول تولیدی نهایی است.
وی خاطرنشان کرد: در همین رابطه امید است به منظور نوآوری در صنعت فرآوری انگور و کشمش ملایر و تولید محصولات متفاوت با ارزش افزوده بالاتر در بازارهای جهانی، در این سفر پروژه دولتی یا با مشارکت بخش خصوصی در سطح شهرستان مورد تصویب قرار گیرد.
طرح فراز؛ محرک صنعت انگور ملایر
رئیس اتاق بازرگانی ملایر ادامه داد: در این خصوص پیشنهادهای سازنده ای از سوی اتاق بازرگانی و سایر فعالان بخش خصوصی ارائه شده که قابل توجه است و ارزش سرمایه گذاری دولت را در راستای ایجاد خطوط تولید عظیم دارد.
بهرامی یادآور شد: تحقق این امر نیازمند بکارگیری نیروی انسانی به تعداد بالا و در راستای اشتغال، تولید و دانش بنیان است.
وی اختصاص بودجه سالانه جداگانه برای مدیریت بهینه برداشت، نگهداری و فرآوری انگور و کشمش را یک ضرورت دانست و اختصاص تسهیلات ارزان قیمت خرید سبدهای حمل و نگهداری انگور و کشمش قبل از فرآوری و اختصاص تسهیلات ارزان قیمت خرید کیسه های چتایی را از مطالبات مهم در این حوزه برشمرد.
رئیس اتاق بازرگانی ملایر اختصاص تسهیلات ارزان قیمت در حوزه احداث سردخانه های بالا و زیر صفر درجه با هدف نگهداری سالم انگور تازه و کشمش خام(سبزه) در طول ۱۲ ماهه سال را از دیگر درخواست ها عنوان کرد.
بهرامی تاکید کرد: این امر مهم یکی از مطالبات مستمر مدیران دولتی به ویژه مدیریت اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز هست که متاسفانه به دلیل نبود بودجه لازم یا عدم پرداخت وام های کم بهره برای فعالان اقتصادی به صرفه نیست.
وی همچنین اعمال بخشودگی در رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان ملایری، اختصاص یارانه های نمایشگاهی با هدف بازاریابی بین المللی تولیدات این منطقه که اغلب محصولات کشاورزی یا صنایع دستی همچون مبل و منبت، فرش، مرواربافی، اختصاص قطار و واگن های حمل بار مدرن و استاندارد به منظور استقبال بیشتر تولیدکنندگان و بازرگانان و به دنبال آن کاهش هزینه حمل محموله های صادراتی فعالان اقتصادی را از دیگر مطالبات اعضای اتاق بازرگانی، کشاورزان و معدن کاران این شهرستان عنوان کرد.
آیت الله رییسی در سی امین سفر استانی دولت روز پنج شنبه ۶ مردادماه جاری به دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان سفر می کند.

اتمام خبر


CAPTCHA