به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی،

 نشست خبری(3)؛
روحانی: هدف دولت تا سال 1400 از بین بردن فقر مطلق است/ایران نیازی به خرید سلاح ندارد
رئیس جمهوری با تاکید بر این که هدف دولت دوازدهم تا سال 1400 از بین بردن فقر مطلق است ، گفت: خود را متعهد به برنامه ای می دانم که اعلام کردم و همه تلاشم را برای اجرای آن به کار خواهم گرفت.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در نخستین نشست خبری پس از انتخابات ریاست جمهوری این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاری بیان کرد.
خبرنگار تسنیم به وعده های انتخاباتی روحانی در زمینه بهبود اوضاع کشور اعم از اجرای طرح کارورزی در100 روز نخست، افزایش وام مسکن زوجین تا 200میلیون تومان، پرداخت یک سوم حقوق به بیکاران در طرح کارورزی، ایجاد 200هزار مسکن روستائی، برطرف کردن فقر مطلق تا پایان دولت، ساخت مسکن اجتماعی برای محرومان، حفظ تورم تک رقمی، اعطای سبد غذایی به هشت تا 10میلیون نفر در ماه، هزینه کردن یک و نیم میلیارد دلار برای اشتغال روستائی، مبارزه با ریشه فساد، حذف قاچاق تا پایان دولت دوازدهم، افزایش دو برابری صادرات غیر نفتی و ایجاد سالانه 950هزار شغل ثابت اشاره کرد و پرسید: چقدر در این وعده ها جدی هستید و چه موقع به مردم گزارش خواهید داد که به این وعده ها عمل کردید؟
روحانی نیز پاسخ داد: متشکرم که برخی نکات من را که در دوران تبلیغات انتخاباتی گفته بودم تکرار کردید. البته بعضی موارد هم دقیق نبود و من کاری به کلیت بحث ها ندارم. من وعده هایی در تبلیغات انتخابات دادم. همه تلاش من این است که به وعده هایم عمل کنم.
وی افزود: در دولت یازدهم آنچه به مردم وعده دادم تلاش من این بوده که به این وعده ها عمل کنم و به حمدالله تا حد بسیار زیادی موفق بودم. البته در آن دوره ما دچار کاهش قیمت نفت شدیم و مشکلاتی هم داشتیم اما در عین حال مردم کمک کردند و قدم های خوبی برداشتیم.
رئیس جمهوری منتخب دوازدهم ادامه داد: حتما در این دولت برای صادرات غیر نفتی برنامه ریزی و تلاش خواهیم کرد؛ برنامه ما این است که سالانه 25 درصد و در طول چهار سال 100 درصد، صادرات غیر نفتی ما به دو برابر برسد. چنین هدف گذاری در ذهن دولت است و با شرایطی شدنی است.
روحانی افزود: بدنبال اشتغال هستیم، سالانه 950 هزار شغل در برنامه پنج ساله آمده که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است. البته آنجا شرایط هم ذکر شده و قید شده چه مقدار در سال باید سرمایه گذاری کنیم تا بتوانیم 950 هزار شغل را به دست آوریم. آنجا گفته 770 هزار میلیارد تومان باید سرمایه گذاری شود تا این میزان شغل به دست آید. در آنجا آمده از این 770 هزار ، سالانه 65 هزار میلیارد تومان باید سرمایه گذاری خارجی شود.
وی همچنین گفت: همه تلاش ما این است که جامعه و روابط با جهان را به گونه ای نگه داریم که بتوانیم سرمایه داخلی و خارجی را جذب کنیم، البته هر کاری دولت انجام می دهد با کمک و تلاش مردم امکان پذیر خواهد بود و بدون حضور و تلاش انها امکان پذیر نخواهد بود.
رئیس جمهوری افزود: تلاش ما نسبت به افرادی که زیر فشار اقتصادی هستند همان هشت تا 10میلیون نفر این است که مستمری آنها را به سه برابر برسانیم که این کار شروع شده و در سال های آینده بالاتر می رود.
روحانی با تاکید بر این که هدف دولت دوازدهم تا سال 1400 از بین بردن فقر مطلق است گفت: آنچه گفتیم بر مبنای کارشناسی و برنامه ای بود که به مجلس ارائه دادیم و بر مبنای کتاب برنامه دولت دوازدهم است که منتشر کردم.
وی تاکید کرد: خود را متعهد به برنامه ای می دانم که اعلام کردم و برای اجرای آن همه تلاشم را به کار خواهم گرفت و از همه کمک می خواهم؛ از همه رقبا، از همه آنهایی که در انتخابات رقیب من بودند تشکر کرده و کمک می خواهم، از تمام احزاب و جناح ها و از آنهایی که مخالف من بودند و هستند کمک می خواهم.
رئیس جمهوری ادامه داد: ما برای ملت و کشورمان می خواهیم کار کنیم. همانطور که رهبر معظم انقلاب در انتخابات فرمودند اگر کسی نظام را هم قبول ندارد به خاطر مردم پای صندوق بیایند. اگر کسی دولت را هم قبول ندارد به خاطر ملت و کشورش بیابد، همه به هم کمک کنیم و دست هم را بگیریم. حتما آنچه وعده داده ام تلاش خواهم کرد با همه وجودم که بتوانم محقق کنم.

** آمریکایی ها نسبت به منطقه خاورمیانه همیشه اشتباه کرده اند
خبرنگار آسوشیتدپرس نیز در این نشست خبری واکنش منتخب مردم در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در خصوص موضوعات اعلام شده از طرف کابینه ترامپ علیه ایران اعم از نقش ایران در سوریه و یمن، آزمایش های بالستیک ایران را جویا شد و افزود: امروز هم در عربستان سعودی سخنانی درمورد ایران گفته شد، واکنش و پیام شما نسبت به این گفته ها و سخنان چیست و آیا امکان ایجاد گفت و گوها و مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا در دولت دوازدهم وجود دارد و چه زمینه های همکاری مشترک میان دو کشور می تواند وجود داشته باشد؟
روحانی پاسخ داد: ایران و آمریکا در 39 سال گذشته، مسیر پر پیچ و خمی را با هم طی کردند، آمریکایی ها از انواع شیوه ها علیه ایران استفاده کردند و همواره هم شکست خوردند و ناموفق بودند؛ از داستان طبس گرفته تا مداخلات آنها در جنگ هشت ساله و تا فشارشان به ملت ایران از طریق تحریم. شاید یک جا موفقیت نسبی به دست آوردند، آنجایی که در برابر ملت ایران سر فرود آوردند، در مذاکرات هسته ای حضور پیدا کردند و پای میز مذاکره با احترام با نمایندگان ملت ایران حرف زدند. آنجا ما به یک نتیجه برد - برد رسیدیم که به نفع ایران، آمریکا، 1+5 و جهان بود.
وی افزود: اگر آمریکا راه دیگری انتخاب کند باردیگر شکست خواهد خورد. هیچ تردیدی در این نیست. ما منتظریم این دولت استقراری از لحاظ فکری، موضع گیری و برنامه آینده خود پیدا کند تا بتوانیم نسبت به گروه حاکم در واشنگتن قضاوت دقیق تری داشته باشیم.
رئیس جمهوری اضافه کرد: آمریکایی ها نسبت به منطقه ما متاسفانه همیشه اشتباه کردند. در حمله به افغانستان، عراق و تحریم ما، در سوریه و یمن اشتباه کرده اند اگر موردی آمریکا درست عمل کرده است ،شما بفرمایید. من که سراغ ندارم.
روحانی ادامه داد: آمریکایی ها منطقه ما را نمی شناسند واشکال این است و آنهایی که به آنان مشورت می دهند متاسفانه حاکمانی هستند که این کشور را یا منحرف می کنند یا با پول، افرادی را در آمریکا خریداری می کنند امیدوارم دولت واشنگتن به فکر منافع مردم آمریکا باشد، اگر به فکر منافع دیگران نیست.

**راه قدرت سلاح نیست
رئیس جمهوری همچنین در پاسخ به سوال شبکه سی بی اس مبنی بر اینکه ترامپ اعلام کرد فروش چند 10 میلیارد دلار تسلیحات به عربستان خواهد داشت آیا می خواهید بنیه دفاعی کشور را افزایش دهید یا تسلیحات جدید خریداری کنید؟گفت:عربستان سعودی پیش از این هم 100 میلیاردی در دوران جنگ هشت ساله ودفاع مقدس داده بود .
روحانی اضافه کرد:عربستان بیش از 97 میلیارد دلار به صدام داد و از این تجربه ها زیاد دارد ،صد میلیارد، صدمیلیارد همیشه خرج می کند عربستان نتیجه آن دوره را دید، در حال حاضر هم اشکالی ندارد، صد میلیارد از مردم عربستان برای خرید تسلیحات به جیب آمریکایی ها می ریزد.
وی خاطرنشان کرد: عربستان شاید فکر می کند سلاح باید بخرد، ما که نیاز نداریم سلاح بخریم، ما سلاح می سازیم قدرت ساخت آن را داریم ومی سازیم بنابراین مشکلی برای ما نیست در این جهت از این سلاح ها عربستان نمی تواند، استفاده کند باز هم ناچار است مستشاران نظامی آمریکا را به منطقه خود بیاورد.
رئیس جمهوری اضافه کرد: به دولت های منطقه مهم و حساس خاورمیانه بگویم و دولت عربستان و مردم این کشور دوست و همسایه ما هستند ما همیشه دوستشان داشتیم و داریم. امیدواریم دولت عربستان هم راه صحیح را انتخاب کند.
وی تصریح کرد:راه قدرت سلاح نیست آن هم خریدن سلاح از دیگران،حتی راه قدرت درست کردن سلاح هم که ما خودمان قادریم هرچه سلاح نیاز داشتیم، داشتیم درست کنیم ودرست می کنیم البته بخشی از قدرت نظامی است و ما حواسمان جمع است.
رئیس جمهوری تاکید کرد: اساس قدرت، قدرت ملی است و این قدرت با انتخابات درست می شود ،با حضورمردم پای صندوق آرا درست می شود.
روحانی ادامه داد:آقای ترامپ زمانی به منطقه آمدند 45 میلیون نفر از مردم ایران در پای صندوق انتخابات رفتند که فکرمی کنم هیچ وقت معنی انتخابات وکلمه انتخابات برای آنها مفهوم نیست و هیچ وقت صندوق آرا را بنده های خدا ندیده اند.
وی گفت: امیدوارم روزی هم عربستان این راه را انتخاب کند در پی قدرت ملی باشد صندوق آرا برای مردم بگذارد و اجازه دهد حاکمانش موروثی نباشند و توسط خود مردم انتخاب شوند آن روز قدرت عربستان به مراتب بیشتر از امروز خواهد بود.

**حق تک تک شهروندان برای ما حائز اهمیت است
خبرنگار سیاست روز نیز از روحانی پرسید: با توجه به این که شما حقوقدان هستید و حکم بر هم زدن نظام عمومی و امنیت کشور و خسارت مادی و معنوی به کشور را می دانید، چرا یک بار به طور شفاف در مورد حصر صحبت نمی کنید؟
روحانی پاسخ داد: کشور دارای چارچوب و مقررات است و ما همه باید در پی اجرای مقررات در کشور باشیم. قوای قضائیه، مجریه و مقننه مسئولیت هایی دارند. ما در چارچوب قانون اساسی حرکت می کنیم. من نسبت به حقوق تک تک شهروندان ایرانی، بدون استثنا مسوولان، حتی ایرانیان خارج از کشور، هر جا ببینم و حس کنم حق یک ایرانی در داخل و خارج مورد تعرض قرار گرفته یا اجحافی شده در حد توانم این کار را خواهم کرد.
وی ادامه داد: در موارد مربوط به قوه قضائیه از طریق وزیر دادگستری، مکاتبه مستقیم با دستگاه قضائی و جلسات روسای سه قوه دنبال می کنم و دنبال خواهم کرد.
رئیس دولت تدبیر و امید افزود: یکی از اهداف ما در دولت دوازدهم اجرای منشور حقوق شهروندی است و همه باید دست به دست هم دهیم که آن را اجرا و پیاده کنیم و در این زمینه حق همه مردم برای ما حائز اهمیت است.

**هر چه به شخص من تهمت زدند، می گذرم اما نسبت به سند 2030 نمی گذرم
خبرنگار پانا هم پرسید با توجه به دغده های رهبرمعظم انقلاب در مورد سند 2030 ، برای رفع این دغدغه ها چه برنامه هایی دارید و با توجه به هجمه هایی که به آموزش و پروش در تبلیغات توسط جریان مقابل صورت گرفت، چه برنامه های برای تقویت آموزش و پرورش که مدیریت کشور را می سازد و بحث تعلیم و تربیت دارید؟
روحانی گفت: وزرای امور خارجه، علوم و آموزش و پرورش درمورد سند 2030 نامه ای خدمت رهبر معظم انقلاب نوشتند و مساله را توضیح دادند که جمهوری اسلامی ایران تحفظ خود را از اول حفظ و اعلام کرده است و گفته است اگر موردی خلاف فرهنگ ملی ما و اسلام و مقررات کشور و ارزش های ملی باشد به آن توجه نخواهیم کرد.
وی اظهار داشت:پیش از این هم گفتم که علی الظاهر گزارش هایی خدمت رهبر معظم انقلاب داده بودند که ایشان را نگران کرده بودند و من در سخنرانی هایم به ایشان اطمینان دادم و درحال حاضر هم به ملت ایران اطمینان می دهم که نه تنها سند 2030، هر چه در دنیا به عنوان مقررات بین الملی است آنچه باید در مجلس تصویب شود به مجلس خواهد آمد و آنچه لازم به تصویب نیست دولت در چارچوب سندهای بالادستی خود اقدام می کند.
روحانی افزود: فرهنگ و آموزش و پرورش برای ما بسیار مهم است. 11، 12 میلیون جمعیت ما تعلیم و تربیت می بینند؛ بنابراین تمام توان ما را در این راه به کار خواهیم گرفت. بسیار متاسفم از آنهایی که در انتخابات سوء استفاده کردند، این خیلی بد است. وی ادامه داد: در سخنرانی ها گفتم هر چه به شخص من تهمت زدند، حاضرم بگذرم و می گذرم به هر حال خداوند از گناه ما می گذرد. ما هم باید از غیبت و تهمت دیگران بگذریم اما نسبت به 2030 نمی گذرم به خاطر این که به معلمان، آموزش و پرورش و دین اسلام توهین کردند، در روستاها و حاشیه شهرها، شهرهای کوچک و بزرگ رفتند و در همه خانه ها اعلامیه انداختند و دروغ گفتند.
وی ادامه داد: من می دانم طلبه ها چقدر خوبند، من می دانم حوزه علمیه یعنی چه، من در حوزه زندگی کردم و بزرگ شدم؛ .عده ای رفتند این طلبه های جوان عزیز ما را تحریک کردند و به عنوان رسالت اسلام به روستاها فرستادن و به دستشان بلندگو دادند تبلیغ کردند به این دولت رای ندهید، دین شما از دست می رود؛ وا دینا وا اسلاما.
روحانی همچنین اظهار داشت: این ربط ندارد و برای تنوع می گویم؛ مثل آن موقع که برق دفعه اول که به حرم امیرالمومنین(ع) آمده بود. سیم برق کشیده بودند. یک آقایی بالای منبر رفته و گفته بود مردم دین از بین رفت سیم دارند می کشند. وا دینا وا اسلاما. حالا عده ای به هر حال به جای سیم ، 2030 را بهانه کردند و بحث دین و آئین مردم کردند. رئیس جمهوری تصریح کرد: آنها خیلی کار زشت و بدی کردند. خدا گناهشان را بیامرزد و بگذرد. مردم هم از گناهشان بگذرند. معلمان ما هم خودشان می دانند من هم به سهم خودم نمی گذرم، الله یحکم بیننا یوم القیامه.

اتمام خبر


CAPTCHA