به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، حسن احمدیان صنعت مبلمان را جزء صنایع بسیار مهم کشور دانست و افزود: گردش مالی این صنعت در ایران بیش از ۸ میلیارد دلار است و با توجه به اشتغال زایی و ارزش افزوده ی بالا، جزء صنایع با ارزش کشور محسوب می شود.
وی گفت: صادرات نفت، پتروشیمی، معدن و ... خام فروشی است، اما صنعت مبلمان با توجه به اینکه از مواد اولیه و نیروی انسانی ارزش افزوده ایجاد می کند، ثروت آفرینی بالایی برای کشور بهمراه دارد.
احمدیان بابیان اینکه نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی، صنعتی، تولیدی و توزیعی در صنایع چوبی، مبلمان کلاسیک و مدرسن و همچنین دکوراسیون وجود دارد افزود: این مجموعه طبق آمار وزارت صمت، بیش از ۸ درصد، اشتغال زایی صنعتی را به خود اختصاص داده است.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان صنعت مبلمان، با بیان اینکه گستره محصولات این صنعت، زیاد است گفت: امروزه محصولات متنوعی در بخش های مبلمان خانگی، اداری، ساختمانی، مبلمان آموزشی، تجهیزات فروشگاهی، مبلمان نمایشگاهی و مبلمان شهری، تولید و به بازار عرضه می شوند.
احمدیان با اشاره به اینکه در دهه ۸۰ واردات مبلمان آزاد بود و میزان واردات تا سال ۹۰ به بیش از ۴۰۰ میلیون دلار رسید افزود: در سال های اخیر و با توجه به ممنوعیت واردات، صنعتکاران مبل کشور با استفاده از ماشین آلات روز دنیا، مواد اولیه مرغوب و استفاده از مشاوران خارجی نه تنها نیاز داخل را تامین کردند بلکه صادرات هم داشتند.
وی اضافه کرد: قبل از شیوع بیماری کرونا، واردات مبلمان به ۵ میلیون دلار تقلیل یافت و در عوض صادرات در این صنعت به بیش از ۷۰ میلیون دلار رسید.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان صنعت مبلمان، کشورها آذربایجان، ارمنستان، قزاقستان، تاجیکستان، عمان، قطر، کویت، افغانستان و حتی روسیه را هدف صادراتی مبلمان ایران معرفی کرد.
احمدیان گفت: اگر چه صنعت مبلمان ظرفیت تولید و اشتغالزایی بالایی دارد، اما متأسفانه هم اکنون بیش از ۵۰ درصد این ظرفیت بلااستفاده مانده است.
وی افزود: پس از فرو کش کردن بیماری کرونا وضعیت تولید تا حدودی بهتر شد، اما به این دلیل که مبنای محاسبه تعرفه گمرکی واردات مواد اولیه صنعت مبلمان از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به نرخ ارز آزاد تغییر یافته، تولید کنندگان این صنعت با مشکل و رکود شدیدی مواجه شده اند.
احمدیان با بیان اینکه تامین صددرصدی نیاز داخل و قابلیت صادرات در این صنعت را داریم گفت: با توجه به افزایش قیمتی دستمزد و تورمی که در بازار حاکم است انتظار داریم که عوارض گمرکی مواد اولیه به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه تعرفه مواد اولیه ای مثل ام دی اف بالاست و واردات ام دی اف روکش دار نیز ممنوع شده است افزود: بیش از ۶۰ درصد ام دی اف (روکش دار و خام) مصرفی در این صنعت تولید داخل است، اما تولید کنندگان داخلی تمایل به صادرات دارند و بخشی از تولیدات داخلی صادرمی شود.
رئیس اتحادیه صنعت مبلمان، پارچه را دیگر ملزومات این صنعت برشمرد و ادامه داد: بخشی از پارچه مورد نیاز این صنعت در داخل تولید و بخشی نیز از طریق واردات تامین می شود ضمن اینکه مواد تکمیلی ساخت فوم و اسفنج و ۸۰ درصد یراق الات مورد نیاز مانند آلومینیوم، فلز، مس در این صنعت وارداتی است.
احمدیان گفت: در تهیه مواد اولیه برای تولید محصولات نباید محدودیت قائل شد و عرصه فعالیت را برای تولید کننده تنگ کرد. ضمن اینکه باید در صحنه، رقابت پذیری به وجود آورد و باید شرایطی ایجاد کرد تا از طراحی، کیفیت و سبک و مدل های بروزی که در جهان استفاده می شود ما هم بتوانیم بهره بگیریم.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان صنعت مبلمان در پایان افزود: نمایشگاه محصولات مبلمان از ۲۳ تا ۲۶ تیر درمحل نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد و علاقمندان می توانند از آخرین دستاوردهای تولید کنندگان داخلی این صنعت بازدید کنند. ضمن اینکه برای ارتقای این صنعت، هیئت های تجاری خارجی هم در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و زمینه های صادرات مبلمان در این نمایشگاه فراهم می شود.
 

اتمام خبر


CAPTCHA