به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، عین الله کشاورز ترک افزود: تعاون در شرایط اقتصادی کنونی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چون بحث مردمی سازی حکمرانی، موضوع مشارکت و مباحث اقتصادی اولویت خاصی پیدا کرده و ما نیز در تلاش هستیم حوزه تعاون را در استان تقویت کرده و احیای منحصر به فردی برای آن داشته باشیم.
وی با اشاره به حوزه هایی که می توان در این زمینه به آنها پرداخت، افزود:  احیای تعاونی های حوزه مسکن در دستور کار قرار دارد چون سیاستگذاری های صورت گرفته در حوزه زمین و ساختمان و قیمت های آن، این نوید را می دهد که دوباره تعاون می تواند متولد و بازاحیا شود و در حوزه مسکن فعالیت های خود را با قوت بیشتری از سربگیرد.
کشاورز ترک ادامه داد: ما با جدیت به دنبال تحقق این هدف هستیم و اعتقاد داریم که تعاونی ها در حوزه مسکن می توانند کار خاصی را در این شرایط انجام دهند البته ایرادها، موانع و چالش های آنها در حوزه قوانین بازبینی و بازنگری می شود و از تجرییات گذشته تعاون نیز برای رفع نواقص و بهبود شرایط بهره گرفته خواهد شد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین با اشاره به سیاستگذاری های صورت گرفته در حوزه تعاون روستایی، افزود: در این حوزه، وام های مناسب روستایی در نظر گرفته شده که با رویکرد تعاون می تواند فضای خوبی را شکل دهد.
وی گفت: مثلا با توجه به تغییرات اقتصادی در حوزه احشام و نگهداری گاو و گوسفند در روستاها اتفاقات خوبی افتاده است و حوزه تعاون، مشارکت و بحث های اقتصادی برای روستاییان می تواند تحولات مطلوبی را ایجاد کند .
وی گفت: اگر دهیاران و شوراها در این زمینه با همدیگر هماهنگ باشند می توانند کارگاه هایی را برای مشارکت اقتصادی روستاها داشته باشند که منافع اقتصادی آن به خود روستاییان برسد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین افزود: در این حوزه دولت مردمی سیزدهم وام ها و تسهیلات خوبی را در نظر گرفته است تا حوزه تعاون مبتنی بر مشاوره و بهره گیری از ظرفیت های حوزه کارآفرینی تقویت شود.
ایجاد اشتغال مبتنی بر مزیت رقابتی در استان قزوین هدفگذاری شده است
کشاورز ترک افزود: در حوزه اشتغال یکی از مباحثی که برای ما بسیار اهمیت دارد این است که اشتغال مبتنی بر یک مزیت رقابتی باشد.
وی با اشاره به راهکارهای ایجاد مزیت رقابتی در استان، گفت: در گذشته این مزیت های رقابتی در حوزه هایی به صورت طبیعی شکل گرفته است مثلا تجمع، شبکه و خوشه سازی صورت گرفته در بازار مسگرها یک مزیت سازی را نشان می دهد که در استان قزوین این مزیت ها در برخی از حوزه ها مثل کفش، کیف و شیرینی سنتی وجود دارد.
کشاورز ترک خاطرنشان ساخت: تلاش می کنیم این شبکه ها به عنوان پردیس روستایی شناسایی و ساماندهی شوند که تسهیلات خوبی برای آنها درنظر گرفته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت: این شبکه ها و خوشه ها با مزیت سازی و دریافت تسهیلات می توانند خود را تقویت کرده و برای افزایش فعالیت های تولیدی و فروش خود در شرایط اقتصادی کنونی اقدام کنند.
وی گفت: همچنین سیاست ما توجه به کارگاه های کوچک و زودبازده به ویژه در حوزه مشاغل خانگی است که تلاش می کنیم هر شهرستان، شهر و روستا را با یک برند معرفی کنیم و به آن برند و ظرفیت که در راستای اقتصاد خانواده و زیست بوم اشتغل محل است توجه کنیم.
این مسوول افزود: به عنوان مثال به شیرینی قزوین، زیتون طارم، کفش دانسفهان و گلیم ارداق می توان اشاره کرد که در صورت خوشه و برند سازی قطعا شاهد رشد و توسعه آنها خواهیم بود.
وی گفت: با توجه به این سیاست، تلاش می کنیم اغلب توسعه مشاغل در صنایع کوچک و متوسط استان در شرایط کنونی مبتنی بر شبکه سازی و خوشه سازی و تقویت پیشران ها باشد.
کشاورز ترک افزود: امروزه خوشه کفش، شیرینی سنتی، قارچ، پوشاک و خیاطی از جمله حوزه هایی است که با توجه به شرایط اقتصادی مزیت های خوبی پیدا کرده است و ما مبتنی بر پیشران و شبکه سازی تلاش خواهیم کرد از طریق تعاونی ها تامین نیاز و پشتیبانی و پرداخت وام های توسعه مشاغل روستایی و خانگی آنها را تقویت کنیم.
سه هزار و ۴۷۶ تعاونی در استان در سال های گذشته مجوز فعالیت دریافت کرده اند که از این تعداد ۸۵۹ تعاونی فعال و ۲ هزار و ۴۷۶ تعاونی راکد و غیرفعال بوده است.

اتمام خبر


CAPTCHA