به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: هر گونه توسعه بدون سیاست اجتماعی و رفاهی در هر جامعه ای محکوم به شکست است.
علی ربیعی امروز شنبه در همایش بین المللی «سیاست های اجتماعی در جهان اسلام» با بیان اینکه تمامی کشورهای اسلامی و کشورهای در حال توسعه در حال حرکت به سمت برنامه های توسعه ای هستند، افزود : ما نیازمند هم افزایی در عرصه دانش و دستاوردهای جدید کشورهای اسلامی و دنیا هستیم تا بتوانیم سیاست های اجتماعی را دنبال کنیم.
وی تصریح کرد : نبود سیاستگذاری اجتماعی در کشورهای شبیه به ما، آثار منفی در کوتاه مدت و درازمدت بر جا خواهد گذاشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد:از بین رفتن منابع کشور و منبع سوزی در جایی که فقدان سیاست اجتماعی را اشاعه می دهیم، کاملا آشکار است؛ اغلب کشورهای جهان اسلام بر اساس نبود سیاست های اجتماعی متناسب با وضعیت ساختاری خود با پدیده از دست دادن منابع محدود روبرو هستند.
ربیعی بیان داشت: در کشور ما بر اثر یک سیاست اشتباه اجتماعی سالانه بیش از 44 هزار میلیارد تومان به یارانه ها اختصاص داده می شود، بودجه ای که فقر و مشکل بیکاری را حل نکرده و تغییری در بهبود وضعیت عدالت اجتماعی ایجاد نکرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: سالانه بیش از 200 هزار میلیارد تومان در حوزه اجتماعی هزینه می کنیم اما آثار زیادی مشاهده نمی شود و باید در سیاست های اجتماعی تجدیدنظر کنیم.
ربیعی اولین اثر فقدان سیاستگذاری اجتماعی را از دست دادن منابع محدود دانست و گفت: مساله بسیار مهم دیگر به ویژه در کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا و سایر کشورها این است که رابطه سیاستگذاری اجتماعی با بی ثباتی تنگاتنگ است.
وی از امنیت فردی، اجتماعی، داخلی، ملی، منطقه ای و بین المللی به عنوان حلقه های به هم پیوسته نام برد و تصریح کرد : نبود سیاست اجتماعی مناسب، امنیت فردی و به دنبال آن امنیت منطقه ای را تحت تاثیر قرار می دهد.
وزیر کار ادامه داد: آنچه که در چند سال گذشته در میان کشورهای خاورمیانه موسوم به بهار عربی مطرح شده، ناشی از رابطه میان سیاست اجتماعی و ثبات، سیاست اجتماعی در جنبه مباحث مرتبط با جمعیت و نوع رابطه مردم با دولت و سیاست اجتماعی از جنبه اعتماد مردم به ساخت سیاست اجتماعی بوده است.
ربیعی تصریح کرد: معتقدیم نهادهای مدنی باید در اشکال غیر سیاسی به طور قوی وارد شوند؛ به گونه ای که به ساختار سیاسی باثبات منجر شود و نهادهای اولیه که از تشکل ها و انجمن ها سرچشمه می گیرد و ثبات اجتماعی را با خود به همراه دارد، در نهایت به صورت احزاب سیاسی بروز کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد : در صورتی که جامعه زیرساخت های اجتماعی درستی نداشته باشد، ظرفیت تحولات بزرگ اقتصادی را نخواهد داشت؛ اما بسیاری به اشتباه سیاست اقتصادی را دنبال می کنند حال آنکه جامعه با سیاست اجتماعی مناسب اما با درآمد کم ثبات بیشتری خواهد داشت.
ربیعی اضافه کرد : منظور از سیاست اجتماعی پول پاشی نیست بلکه آن است که مردم احساس کنند اعتماد و امید در آن جامعه وجود دارد و البته دوام این نوع جوامع بیشتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه کاهش رضایتمندی اجتماعی به ویژه در گروه های اجتماعی مختلف همچون زنان و اقوام از مسائل مهم سیاست اجتماعی محسوب می شود، گفت: به دلیل فقدان سیاست اجتماعی مناسب، بالاترین میزان بیکاری جوانان را در میان کشورهای جهان اسلام شاهد هستیم زیرا این کشورها به سمت مسائل اجتماعی و فرهنگی متوازن حرکت نکرده اند که این فاصله ناشی از رشد نیافتن سیاست های اجتماعی است.
ربیعی با بیان اینکه مساله جدیدی که کشورهای جهان اسلام با آن روبرو هستند، آن است که با توجه به اینکه هنوز بحران های صنعتی شدن را در این کشورها تجربه می کنیم اما با مسائل پساصنعتی مواجه شده ایم، اظهار داشت: همچنین شکل گیری هویت های جدید در کشورهای جهان اسلام ما را با بحران هویت روبرو کرده است که نیاز به سیاستگذاری دارد.
وی با یادآوری این نکته که گونه هایی از سیاست اجتماعی باید در کشورهای اسلامی استخراج شود به نحوی که هر کشور الگوی خاص خود را داشته باشد، تصریح کرد: وقتی از سیاست اجتماعی در جهان اسلام سخن می گوییم به این معنا است که نیازمند سیاستگذاری اجتماعی به منظور کاهش نابرابری ها و تضمین عدالت بین المللی هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در پنج سال گذشته ایران برنامه های مختلفی را در راستای سیاست و حمایت اجتماعی در نظرگرفته است که به تدریج اجرایی می شود، افزود: از آنجا که کشورهای اسلامی با توجه به ارزش های اسلامی نمی توانند فقر را نادیده بگیرند، لذا محدود کردن فقر شدید از جمله برنامه های این وزارتخانه است به گونه ای که در سال های 96 و 97 حدود 11 میلیون نفر از جمله افراد معلول و سالمند در کشور80 درصد حداقل دستمزد را دریافت کردند.
ربیعی با اشاره به اینکه برای مبارزه با فقر در مناطق روستایی و شهرهای کوچک سه میلیارد دلار اختصاص داده شده است، افزود: در بخش درمان نیز 22 میلیون روستایی و 10 میلیون نفر در حاشیه شهرها به صورت رایگان مورد حمایت بیمه درمانی قرار گرفتند و به حدود 11 میلیون ایرانی و زنان دارای سوء تغذیه و کودکان نیازمند در یک هزار روز اول زندگی، تغذیه مناسب ارائه شد.
همایش بین المللی سیاست های اجتماعی در جهان اسلام که از امروز 22 اردیبهشت ماه در دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی آغاز به کار کرده با برگزاری میزگردهای تخصصی تا 23 اردیبهشت ماه ادامه دارد.

اتمام خبر


CAPTCHA