به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، برنامه ریزی و بهره برداری از منابع و ظرفیت های بالقوه درمناطق روستایی می تواند کمک شایانی به تحقق تولید و اقدامات دانش بنیان در راستای اشتغالزایی و کارآفرینی در روستاها و شهرهای کوچک داشته باشد.
با بررسی ظرفیت ها و درک درست از ظرفیتهای اقتصادی اجتماعی جغرافیایی و ... درمناطق روستایی می توان برای برنامه ریزی و کمک به تحقق تولید و اقدامات دانش بنیان قدم برداشت و از سوی دیگر توسعه ظرفیت های موجود و ایجاد ظرفیت های بیشتر برای روستاهای کشور یکی از عوامل تعیین کننده در اشتغال زایی و کارآفرینی در روستاها و شهرهای کوچک محسوب می شود.
در برابر توسعه و اشتغالزایی ، یکی از مهمترین مشکلات موجود در کشور بیکاری است که ارتباط مستقیمی با ظرفیت های مناطق روستایی دارد. نمی توان از این نکته غافل شد که روستاها و شهرهای کوچک نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصاد کشور دارند که در این راستا اقدامات موثر و قابل توجه ای باید انجام شود.
طبق آمار رسمی کشور ،حدود ۲۰ میلیون نفر جمعیت کشور را روستاییان تشکیل می دهند که حدود ۲۶ درصد جمعیت کشور را شامل می شوند. در این بین چرخنده های قابل توجه ای از اقتصاد کشور را روستاییان می چرخانند که تاکنون ظرفیت های عظیمی از روستاها بالقوه ماننده است و هنوز به فعلیت نرسیده است.
در این میان دشت ورامین با توجه به ظرفیت های بالقوه که در روستاها وجود فرصت خوبی را ایجاد کرده است تا با استفاده از این ظرفیت ها اقدامات لازم انجام شود. باید گفت لازمه ریشه کن کردن مشکلاتی مانند فقر، فراهم کردن زمینه مناسب برای اشتغالزایی است.
حسن فیروزی معاونت برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ورامین درباره اشتغالزایی و تولید مولد در روستاها گفت: فقر و محرومیت زدایی صرفا با کمک مالی و توزیع اقلام حل نمی گردد و این حل این مشکل تنها با توانمند سازی افراد کم برخوردار و ایجاد اشتغال صورت می گیرد.
وی افزود : توانمندسازی خانواده های کم برخوردار با کمک دهیاری ها در راستای اشتغالزایی می تواند بسیار تاثیر گذار باشد که در این راستا اقدامات لازم باید انجام شود. برنامه پیشرفت و توسعه شهرستان در حال تهیه و آماده سازی است که در این برنامه روستاها به عنوان یکی از شریان های اصلی در نظر گرفته شده است .
معاونت برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ورامین ادامه داد : با ظرفیت های موجود در روستاها و نیاز علوفه ای شهرستان به دلیل وجود دام ، تولید علوفه با همکاری ستاد ملی نانو به طور پایلوت در ورامین در حال شروع این پروژه هستیم .
وی گفت : با هماهنگی های به وجود آمده دهیاران باید با شناسایی نقاط ضعف و قوت هر روستا و ایجاد نقشه راه هر روستا ، برنامه ای است تا دو هفته زمان دارند که به معاونت برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ورامین ارسال کنند.
برگزاری کلاس های آموزشی کسب و کار برای روستاییان بخش مرکزی ورامین
سید محمد زاهدی بخشدار مرکزی ورامین در همین ارتباط در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود : دهیاری ها می توانند با شناسایی و شناخت ظرفیت روستاها ، نقشه راهی برای اشتغالزایی در روستا آماده کرده و در راستای به فعلیت رساندن ظرفیت های بالقوه روستاهای بخش مرکزی که از ظرفیت های بالایی برخوردار هستند قدم بردارند.
بخشدار مرکزی ورامین بیان کرد : دهیاری های بخش مرکزی در سال ۱۴۰۱ با توجه به نام سال و تاکیدات مقام معظم رهبری ، باید به سمت و سوی اشتغالزایی ، درآمدزایی های پایدار و فعالیت های دانش بنیان حرکت کنند .
وی افزود : با توجه به ظرفیت های زیادی که در روستاهای بخش مرکزی شهرستان ورامین وجود دارد دهیاری ها می توانند با شناسایی ظرفیت ها و احصا مشکلات در حوزه تولید ، در راستای تحقق شعار سال قدم برداریم.
زاهدی اضافه کرد : با هماهنگی های به وجود آمده با معاونت برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ورامین ، آموزش های کسب و کار و موضوع اشتغالزایی برای روستاییان بخش مرکزی برگزار خواهد شد که این آموزش می تواند در توانمند سازی خانواده های کم برخوردار تاثیر گذار باشد.
بخشدار مرکزی در پایان تصریح کرد : شهرستان ورامین در حوزه های کشاورزی و تولیدات صنعتی ظرفیت های بسیار بالایی در کشور دارد که می توان با بکارگیری شرکت های دانش بنیان مرتبط با موضوعات مختلف، سطح تولیدات بخش های مختلف شهرستان را افزایش داد تا زمینه اشتغالزایی بیشتری در بخش مرکزی ورامین فراهم گردد.
روستاها ظرفیت بالقوه برای تولید و اشتغالزایی را دارند
در فصل های مختلف در سالهای ۱۳۹۷ تا تابستان ۱۴۰۰ نیروی کار ساکن در روستاها به مراتب شرایط بهتری در حوزه یافتن شغل مناسب نسبت به نیروی کار شهری داشته اند.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران بالاترین و پایین ترین نسبت اشتغال مناطق شهری در چهار سال گذشته در سال ۱۳۹۷ و تابستان ۱۳۹۸ به ترتیب با ۳۴.۴ و ۳۸.۶ و بیشترین و کمترین نسبت اشتغال در مناطق روستایی نیز در همین مدت در سال ۱۳۹۷ و تابستان ۱۳۹۸ به ترتیب با ۳۹.۲ درصد و ۴۵.۲ درصد عنوان شده است.
در نهایت می توان طبق این آمارهای رسمی گفت: توسعه ظرفیت های موجود و ایجاد ظرفیت های دیگر در روستاهای کشور یکی از عوامل تعیین کننده در اشتغالزایی و کارآفرینی در روستاها و شهرهای کوچک محسوب می شود.

اتمام خبر


CAPTCHA