به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: سالانه ۶۵۰ تن قارچ خوراکی دکمه ای در سه واحد صنعتی این استان تولید می شود.
سمیه فرح بخش اشتغال زایی بالای واحدهای تولیدی، تولید طبقاتی و استفاده از حداقل زمین، محیط کنترل شده و کاهش خسارت های ناشی از شرایط اقلیمی، تولید در تمام فصل های سال با میزان مصرف کم آب در واحد تولید را از مزایای تولید قارچ عنوان کرد.
وی افزود: براساس آمارهای موجود برای تولید یک کیلوگرم قارچ به کمتر از ۲۰ لیتر آب نیاز است و  با توجه به اینکه پرورش قارچ خوراکی در فضای بسته و کنترل شده انجام می گیرد، امکان تولید قارچ در واحدهای صنعتی در تمام طول سال ممکن است.
فرح بخش اظهار کرد: به طور معمول واحدهای پرورش قارچ خوراکی به دلیل اینکه امکان ۶ دوره تولید در سال دارند بسیار اقتصادی هستند این در حالی است که در واحدهای سنتی استان بوشهر که ۲۸ واحد هستند و به صورت پاره وقت فعالیت می کنند، به دلیل شرایط آب و هوایی فقط در فصل های خنک سال امکان تولید و فعالیت وجود دارد.
مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: در این استان واحدهای تولید قارچ صنعتی ۲۰۰ تن به بالا که امکانات تولید مستمر دارند، هدف هستند چون واحدهای تولید قارچی که شرایط و امکانات تولید مداوم محصول را نداشته باشند خیلی توجیه اقتصادی ندارد و نمی توانند اشتغال زا باشند.
وی یادآور شد: برای راه اندازی یک واحد تولید قارچ صنعتی ۲۰۰ تنی ۱۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است.
مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار کرد: مصرف سرانه قارچ خوراکی در کشور بیش از ۱.۲ کیلوگرم و میانگین مصرف سرانه دنیا چهار کیلوگرم است.
وی ادامه داد: در زمان حاضر ۹۹ درصد تولید قارچ خوراکی کشور از نوع دکمه ای سفید و کمتر از یک درصد صدفی است.
فرح بخش افزود: ایران با تولید ۱۸۰ هزار تن قارچ، رتبه هفتم تولید این محصول در دنیا را به خود اختصاص داده است و از مهمترین مزایای پرورش قارچ خوراکی، زودبازدهی و اقتصادی بودن این رشته از فعالیت کشاورزی نسبت به سایر فعالیت ها است.

اتمام خبر


CAPTCHA