به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: برای تجهیز و تعمیر کارگاه های آموزشی این دانشگاه هفتاد هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
عرفان خسرویان  در حاشیه همایش جهاد تبیین در آجا با رویکرد دفاعی در نوشهر افزود : در زمان حاضر بیش از سه هزار و ۴۰۰ کارگاه آموزشی فنی و حرفه ای در کشور داریم که به تجهیز، تعمیر و به روز رسانی نیاز دارند که متاسفانه کمبود اعتبار داریم.
وی اظهارداشت : امروز آموزش های نظری کمتر نیاز به فضاهای کارگاهی و تجهیزات دارند و بودجه ای که برای تعمیر و تجهیز کارگاه های آموزشی اختصاص داده می شود با وضع موجود تناسبی با اهدف قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی کشور ندارد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور خاطرنشان کرد : این دانشگاه به عنوان بزرگ ترین داشنگاه فنی و حرفه ای زیر نظام جامع مهارتی کشور فعالیت دارد و یکی از ارکان اصلی اشتغال و درآمدزایی است چرا که این قابلیت را دارد بتواند ارتباط مستقیمی در شکل گیری خوشه های کسب و کار مهارتی فراهم کند.

خسرویان یادآور شد : طبق قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی کشور، بنا بود از سر جمع عوارض و هدفمندی یارانه ای کشور سرانه ای به منظور مهارت آموزی و تجهیز کارگاه های کشور حدود  ۳۰ درصد است به سرانه دانشجویی این دانشگاه که یک سوم سهم سرانه دانشجویان دانشگاه های نظری است افزوده شود.

وی ادامه داد : متاسفانه این سرانه محقق نشد و امیدوارم مجلس شورای اسلامی نسبت به اختصاص این میزان اعتبار موردنیاز توجه ویژه ای به این دانشگاه داشته باشد چرا که سرانه هر دانشجوی این دانشگاه ۲ برابر دانشگاه های نظری است.
وی تصریح کرد:  اولویت دانشگاه های فنی و حرفه ای آموزش رشته های بازار و صنعت پسند است  و به تناسب آن برنامه آمایش آموزش در دانشگاه آغاز شد و این برنامه با برنامه تحول آموزش در وزارت علوم همخوانی دارد و امیدواریم به تناسب نیازمندی های بخشی و استانی، واحدهای فنی و حرفه ای در استان ها ، آمایش آموزش بشوند و به تناسب نیازهای استانی این رشته ها به روز رسانی شوند.

وی گفت: هدف این است که در حقیقت دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای با اصلاح رشته های آموزشی خودشان در استان ها به رونق بخشی اقتصادهای محلی بشوند بتوانند یک نقش مهمی در اقتصاد های محلی ایفا کنند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور افزود : اکنون این دانشگاه حدود ۱۵۰ رشته در ۲ هزار و ۵۰۰ کد رشته در کشور دانشجو پذیرش می کند و  برنامه به روزرسانی برای همه رشته ها در معاونت آموزش شروع شده است

خسرویان اضافه کرد:  یکی از مهم ترین راهبردهای  این دانشگاه ، به روز رسانی و اصلاح رشته ها متناسب با نیاز منطقه ای است یعنی اگر رشته مهندسی مکانیک داریم با رویکرد دریا ارایه بشود یا به طور مثال در استان های در حوزه تولید شکوفا هستند به روز رسانی و اصلاح رشته ها به تناسب ظرفیت ها و قابلیت های همان منطقه است.

وی با اشاره به آنکه اکنون دست کم هزار و ۸۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه ای کشور تحصیل می کنند، خاطرنشان کرد : در سه سال گذشته شاهد رشد بیش از ۴۰ درصدی پذیرش دانشجو در این دانشگاه بوده ایم با توجه به وضعیت موجود تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت پذیرش در این دانشگاه می توان ادعا کرد تکمیل است و از طرفی هم با کمبود فضاهای خوابگاهی به علت استقبال دانشجویان غیر بومی مواجه هستیم .

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت : اکنون این دانشگاه حدود ۳۵۰ هزار باب خوابگاه تملکی دارد و به همین میزان هم کمبود خوابگاه داریم که نیاز به همراهی و همکاری مسوولان امر دارد.

اتمام خبر


CAPTCHA