به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در پاییز 92 را 10/3 درصد اعلام کرد. در جدیدترین گزارش این نهاد که بر اساس قانون برنامه پنجم مرکز رسمی و معتبر اعلام شاخص های کلان اقتصادی کشور است، نرخ بیکاری در پاییز امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته، 0/9 درصد و نسبت به تابستان امسال، 0/1 درصد کاهش داشته است.
این گزارش نشان می دهد بخش خدمات با 48 درصد، بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. بخش های صنعت و کشاورزی نیز به ترتیب 34/5 و 17/5 درصد از سهم اشتغال را به خود اختصاص داده و در رده های بعدی قرار گرفته اند.در بخش خدمات 10 میلیون نفر، در بخش صنعت هفت میلیون و 200 هزار نفر و در بخش کشاورزی سه میلیون و 700 هزار نفر مشغول کار هستند که حدود 21 میلیون شاغل را در کشور تشکیل داده است.نرخ بیکاری به تفکیک استان ها، از مهم ترین بخش های این گزارش مرکز آمار است. آن گونه که این نهاد 31 استان کشور را مورد بررسی قرار داده، استان لرستان با نرخ بیکاری 18/9 درصد، بیشترین تعداد بیکار را به خود اختصاص داده که نسبت به فصل تابستان افزایشی 4/2 درصدی داشته است.
مرکز آمار ایران اعلام کرد
تصوير بیکاری در پاييز امسال
گروه خبر- مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود نرخ بیکاری پاییز 92 را اعلام کرد. این نهاد وابسته به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، نرخ بیکاری منتهی به پاییز امسال را 3/10 درصد برآورد کرد که نسبت به فصل تابستان، کاهش 1/0 درصدی را نشان می دهد.
بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می دهد که 3/10 درصد از جمعیت فعال کشور (تمام افراد 10 ساله و بیشتر که طبق تعریف کار، شاغل یا بیکار بوده اند) بیکار بوده اند، که بیکاری در بین زنان از مردان بیشتر بوده است.
مقایسه نرخ بیکاری پاییز 92 نسبت پاییز 91، نشان دهنده کاهش 9/0 درصدی این شاخص است، به طوری که از 2/11 درصد به 3/10 درصد رسیده است.
وضعیت اشتغال در بخش های مختلف نشان می دهد بخش خدمات با 48 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. بخش های صنعت و کشاورزی نیز به ترتیب 5/34 و 5/17 درصد از سهم اشتغال را به خود اختصاص داده و در رده های بعدی قرار گرفته اند.
این آمار بیانگر آن است که در بخش خدمات 10 میلیون، در بخش صنعت هفت میلیون و 200 هزار و در بخش کشاورزی سه میلیون و 700 هزار نفر مشغول کارند که حدود 21 میلیون شاغل را در کشور تشکیل داده است.
نرخ مشارکت اقتصادی دیگر شاخصی است که در گزارش مرکز آمار ایران مورد توجه قرار گرفته است. بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ مشارکت اقتصادی: جمعیت فعال 10 ساله و بیشتر تقسیم بر کل جمعیت 10 سال و بیشتر ضرب در 100) نشان می دهد 7/36 درصد جمعیت در سن کار، از نظر اقتصادی فعال بوده اند که نسبت به فصل مشابه در سال 91، 8/0 و نسبت به تابستان امسال، 4/2 درصد کاهش داشته است.
این آمار همچنین نشان می دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان کمتر بوده است. همچنین 2/9 درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده اند که این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
مرکز آمار ایران در بخش دیگری از گزارش خود، نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 سال را 6/21 درصد اعلام کرده و با بررسی سهم شاغلان 15 ساله اثبات کرده 6/37 درصد شاغلان به طور معمول بیش از 49 ساعت در هفته کار می کنند که این شاخص یکی از نماگرهای کار شایسته است و نشان می دهد بسیاری از شاغلان بیشتر از استاندارد، کار می کنند.
بیکاری در کمین زاگرس نشین ها
نرخ بیکاری به تفکیک استان ها از مهم ترین بخش های این گزارش مرکز آمار است. آن گونه که این نهاد 31 استان کشور را مورد بررسی قرار داده، مناطق زاگرس نشین بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که زاگرس نشین ها منابع آبی و خاکی بزرگی را در اختیار خود دارند و بخش مهمی از محصولات کشاورزی و باغی کشور را به تولید می رسانند.
جدول شماره 3 گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد که استان لرستان با نرخ بیکاری 9/18 درصد بیشترین تعداد بیکار را به خود اختصاص داده که نسبت به فصل تابستان افزایشی 2/4 درصدی را داشته است.  پس از لرستان، گیلان با 4/16، کردستان با 1/16 و کرمانشاه با 9/15 درصد بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده اند.
استان های کهكیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان و اردبیل نیز به ترتیب با 7/14، 9/13 و 6/12 درصد در رده های دیگر بالاترین های نرخ بیکاری قرار گرفته اند.
اما بهشت اشتغال در پاییز امسال به استان گلستان متعلق بوده که نرخ بیکاری در آن 4 درصد برآورد شده است. پس از این استان، کرمان، هرمزگان و سمنان به ترتیب با 4/5، 8/5 و 9/5 درصد کمترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده اند تا مدیران این استان ها با دغدغه کمتری نسبت به اشتغال مطالبات مردم خود را پیگیری کنند.

اتمام خبر


CAPTCHA