به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان آماده ابلاغ شد.

.:. دکتر حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور روز یکشنبه این قانون را برای ابلاغ توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، برای دفتر ایشان ارسال کرد.

این قانون که مشتمل بر ۳۹ ماده و ۴۴ تبصره می باشد در روز چهاردهم آذرماه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ هفدهم آذر نیز به تایید شورای نگهبان رسید.

بر اساس یکی از مواد این قانون، از زمان لازم الاجراءشدن آن، قانون اجازه أخذ هزينه هاي مربوط به صدور اجازه تأسيس و تجديد امتياز آموزشگاه هاي علمي آزاد مصوب ۱/۹/۱۳۶۷،  قانون تأسيس مدارس غيرانتفاعي مصوب ۱۹/۷/۱۳۶۷ مجمع تشخيص مصلحت نظام و قانون اصلاح قانون تأسيس مدارس غيرانتفاعي  مصوب ۶/۵/۱۳۸۷نسخ مي شوند.

در ماده ۱ این قانون نیز تاکید شده است: در راستای ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت کشور ضمن تاکید بر ارتقای کمی و کیفی مدارس دولتی به منظور بهره گیری از مشارکت همگانی مردمی در امر آموزش و پرورش و تاسیس مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی و بهره گیری از ظرفیت قوانین بالادستی و مستند به سیاست های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و راهبردهای کلان و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، همچنین سند نقشه جامع علمی کشور با حفظ کارکردهای سیاستگذاری و نظارتی نظام ، " سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی " وابسته به وزارت آموزش و پرورش تاسیس می گردد. رئیس این سازمان، معاون وزیر است.

همچنین  به منظور سياستگذاري، برنامه ريزي، ساماندهي و نظارت بر اجراي اين قانون، شوراي سياستگذاري، برنامه ريزي و نظارت مركزي و  شوراي نظارت استاني، شهرستاني و منطقه اي جهت نظارت بر مدارس و مراكز آموزشي يا پرورشي غيردولتي تشكيل می شود  که در شورای مرکزی شخصیت های حقوقی مهمی همچون وزیر آموزش و پرورش، چند تن از معاونان و مدیران کل این وزارتخانه، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی و نمانیده کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی عضویت خواهند داشت.

بر اساس ماده ۱۱ این قانون دولت موظف است همه ساله، يارانه مربوط به تسهيلات بانكي براي خريد زمين، ساختمان، احداث بنا، تجهيزات و تعميرات مدارس غيردولتي را در لايحه بودجه سالانه كل كشور پيش بيني كند.

در ماده ۱۲ نیز به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده مي شود مطابق قوانين و مقررات، زمين و ساختمان هاي مازاد بر نياز خود را به صورت اجاره يا فروش به مؤسسان مدارس غيردولتي واگذار کند. آیين نامه نحوه تعيين قيمت فروش و اجاره و شرايط واگذاري ساختمان ها و اراضي مذكور ظرف مدت سه ماه پس از لازم الاجراء شدن اين قانون توسط وزارت آموزش و پرورش با همكاري وزارت امور اقتصادي و دارايي تهيه و به تصويب هيأت وزيران مي رسد. واگذاري ها در هر محل مشروط برآن است كه دسترسي مردم به مدارس دولتي در آن محل دچار خلل نشود.

در ماده ۱۳ نیز آمده است: به منظور حمايت از مؤسسان مدارس غيردولتي با اولويت مناطق محروم، وزارت آموزش و پرورش موظف است با مشاركت مؤسسان و بخش غيردولتي، «صندوق حمايت از توسعه مدارس غيردولتي» را به صورت مؤسسه عمومي غيردولتي ايجاد کند. دولت موظف است هرساله و تا سقف پنجاه درصد(۵۰%) از قيمت تمام شده سرانه سالانه دانش آموزي در بخش دولتي را به ازای كل دانش آموزان شاغل به تحصيل در مدارس غيردولتي در قالب کمک در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیش بینی نمايد.

آیين نامه استقرار مدارس و مراكز غيردولتي در مناطق، نواحي و محلات مختلف، ظرف مدت سه ماه پس از لازم الاجراء شدن اين قانون با پيشنهاد وزارت آموزش و پرورش به تصويب هيأت وزيران مي رسد.

اتمام خبر


CAPTCHA