به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی،  فعالان سیاسی در گفت و گو با «ایران» بررسی کردند
رونق تولید، ایجاد اشتغال و باید و نبایدها


در گفت وگویی با فعالان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا روزنامه ایران در شماره اول فوق العاده نوروزی روز پنجم فروردین سال 96 با موضوع باید و نبایدهای رونق تولید و ایجاد اشتغال به بررسی تدابیر اقتصادی برای تحقق شعار سال پرداخته است.

تحقق شعار امسال رهبر معظم انقلاب با عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ تولید – اشتغال» بیش از هرچیز نیازمند تدابیر اقتصادی است، اما نمی توان الزامات سیاسی آن را نادیده گرفت.
تدابیر اقتصادی نتیجه تفاهم و تصمیمات سیاسی است، از این رو، ثبات و اتخاذ روند رو به رشد در حوزه اقتصاد، نیازمند ثبات و تفاهم سیاسی میان قوا و جریان های سیاسی داخلی است.
این نکته ای که فعالان سیاسی بر آن تأکید دارند.
اینان معتقدند در تلاش برای تحقق شعار امسال، یعنی ایجاد اشتغال و رفع دغدغه معیشت مردم، فعالان و جریان های سیاسی نیز باید در افزایی توان ملی بکوشند.
**زیباکلام: قانون حاکم شود
از جمله استاد دانشگاه تهران با اذعان به اینکه بیکاری مهم ترین مشکل کشور است، تنها راه علاج آن را سرمایه گذاری دانست و گفت: بخشی از سرمایه گذاری باید از سوی بخش های داخلی یعنی دولت و بانک ها صورت بگیرد، اما بخش عمده و بزرگ تر این سرمایه گذاری باید از سوی سرمایه گذاران خارجی تأمین شود.
صادق زیباکلام در گفت و گو با «ایران» افزود: باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که مهم ترین و اصلی ترین پیش نیاز برای سرمایه گذاری خارجی و برای سرمایه گذاری داخلی، رعایت حاکمیت قانون است. وی با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما، حاکمیت قانون چندان پررنگ نبوده است، خاطرنشان کرد: جریان های سیاسی تندرو یا از روی اعتقادات یا با هدف تضعیف دولت، هروقت که مسأله سرمایه گذاری خارجی مطرح شده است، بلافاصله تلاش کردند جلوی واردشدن سرمایه خارجی را بگیرند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با طرح این سؤال که باوجود بدهکاری شدید دولت و بانک ها، آیا آنها توان تأمین سرمایه مورد نیاز کشور برای اشتغال گسترده را دارند، اضافه کرد: پاسخ به این سؤال منفی است، چنانکه دولت در سال گذشته با همه تلاش های خود تنها توانست
15 هزار میلیارد تومان برای رونق تولید سرمایه گذاری کند، در این صورت کشور چاره ای جز این ندارد که به جلب سرمایه خارجی روی بیاورد. زیباکلام، تأکید کرد: اما هرچند این نیاز بشدت احساس می شود، اما هر وقت شرکت های خارجی قصد حضور در ایران را داشتند، برخی شعار دادند و سخنرانی کردند و از تریبون های رسمی علیه سرمایه گذاری خارجی صحبت کردند.
وی با بیان اینکه برای دستیابی به رشد، جریان های سیاسی داخلی باید از تلاش هایی که به بی ثباتی سیاسی کشور منجر می شود پرهیز کنند و از ایجاد تنش و درگیری خودداری کنند، نتیجه گرفت: مادام که تندروی های سیاسی در حوزه سرمایه گذاری داخلی و خارجی تأثیر منفی بگذارند، امیدی به بهبود وضع اشتغال نمی رود، چون اشتغال با سخنرانی و شعار ایجاد نمی شود و تحقق آن پیش شرط هایی دارد که «امنیت» از مهم ترین آنهاست.

**دهقان: ثبات در داخل، تعامل با خارج
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه نیز نه تنها تحقق شعار امسال، بلکه اساساً رشد و پیشرفت کشور را در گرو ثبات سیاست داخلی کشور و تعامل سازنده با جهان پیرامون دانست و تأکید کرد: ثبات سیاسی محقق نمی شود، مگر اینکه نوعی اجماع ملی میان جناح های عمده سیاسی و بویژه نخبگان یک کشور شکل بگیرد، به این معنی که همگان به این نقطه برسند که می بایست دست در دست هم میهن خویش را آباد کنند و این گونه نباشد که شقاق و اختلاف پیش آمده، سبب هدر رفتن و از بین رفتن زحمات جریان سیاسی دیگر شود.
غلامعلی دهقان به «ایران» گفت: جالب این است که همه جناح ها در موضوع رشد و پیشرفت کشور متفق القولند، پس انتظار طبیعی این است که نباید در این زمینه به تعبیر کوچه و بازار، چوب لای چرخ بگذارند. چرا که حل شدن این مشکل، در راستای منافع ملی است. وی با اشاره به ضرورت تعامل سازنده با جهان خاطرنشان کرد: تردید نباید کرد که اگر کشوری دچار هرج و مرج و اختلاف و شقاق داخلی شود، میل به سرمایه گذاری در آن کشور، پایین می آید و باید قبول کرد که برای کشوری مانند ایران، با 80 میلیون جمعیت و با توجه به اینکه سال ها درگیر یک جنگ گسترده چندین ساله بودیم و همچنین با توجه به تحریم های بین المللی ناشی از قطعنامه های سازمان ملل که به خاطر قضیه هسته ای اعمال شد، ما بیش از گذشته می توانیم در یک بازی برد - برد از سرمایه گذاری خارجی استفاده بهینه کنیم و به این ترتیب، مسیر رشد و پیشرفت و توسعه کشور را به پیش ببریم. این فعال سیاسی اعتدال گرا ادامه داد: بنابراین، باید قبول کنیم که دولت روحانی، توانسته هر دو راهبرد را بخوبی به پیش ببرد، هم دولتی فراجناحی شکل داده و در تعامل با جهان پیرامونی توانسته بخش قابل توجهی از سوء ظن ها و بدبینی ها را از بین ببرد.
وی گفت: بنابراین تردیدی نیست که این دولت گام های اولیه را برداشته و به تعبیری بیمار اقتصاد را از سی سی یو به بخش منتقل کرده، ولی همچنان نیاز به مدیریت این اقتصاد بیمار است و می بایست به آن زمان داد تا بتواند این اقتصاد بیمار را علاج کند که پیش شرط آن ثبات و تعامل سازنده با جهان پیرامونی است.

**منصوری: شفافیت با هدف زدودن اقتصاد از فساد
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، بر زدودن فساد از اقتصاد کشور تأکید کرد و لازمه آن را شفافیت فعالیت های اقتصادی دانست.
آذر منصوری در گفت و گو با «ایران» با بیان اینکه اساسا حوزه های سیاسی و اقتصادی از هم قابل تفکیک نیستند و هر کدام کارکرد خود را دارند، خاطرنشان کرد: بنابراین توجه به اشتغال و تولید کشور بدون توجه به توسعه سیاسی و تأمین الزامات آن با توجه به تحربه پیشین ممکن نخواهد بود.
وی دلیل اصلی وجود بیکاری در کشور را استفاده نکردن بهینه از ظرفیت های کشور بویژه در زمینه تولید و اشتغال و توسعه اقتصادی دانست و افزود: بخش عمده ای از این مسأله گردد به فقدان شفافیت باز می گردد که محصول آن گسترش فسادها و رانت هایی است که در دولت گذشته با آن مواجه بودیم و همچنان کشور از آثار و تبعات منفی آن رنج می برد.
منصوری، توسعه سیاسی و گردش آزادانه اطلاعات را یکی دیگر از الزامات اصلی حل مشکلات اشتغال و تولید کشور دانست و تصریح کرد: این دو عامل اثر مستقیم بر امنیت سرمایه گذاری دارند و اگر ما همچنان به گردش آزاد اطلاعات بی توجه باشیم، مشکلات اشتغال همچنان به قوت خودباقی خواهد بود.

**ترقی: نخبگان مطالبه گر باشند
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی یکی از زمینه های تحقق شعار امسال را مطالبه گری احزاب و نخبگان سیاسی از مسئولان و قوای سه گانه دانست و گفت این نخبگان و احزاب باید با مطالبه گری خود از قوای سه گانه بخواهند که این دو مقوله مهم در اقتصاد مقاومتی یعنی اشتغال و تولید را احیا کنند.
حمیدرضا ترقی به «ایران» گفت: بخش های مختلف اقتصاد، همچون تعاونی و بخش خصوصی باید در این زمینه فعال باشند و نباید تنها از دولت انتظار داشت که همه مشکلات را حل کند. وی همچنین از کم کاری دولت در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی انتقاد کرد و افزود: سیاست های دولت نسبت به تولید داخلی باید حمایتی بشود و در کنار آن، سیاست هایی که جنبه حمایتی نداشته و مانع تولید است، از مسیر تولید برداشته شود.
ترقی خواستار اتخاذ سیاست های تشویقی از سوی دولت برای گسترش تولید شد و افزود: دولت باید مصرف کنندگان داخلی را به مصرف کالاهای تولید داخل تشویق کند تا زمینه اشتغال فراهم شود، ضمن اینکه همان طور که رهبری تأکید کردند، باید ورود کالاهایی که مشابه آن در داخل تولید می شود را ممنوع کنیم تا در قبال آن تولید داخل تقویت شود.
این فعال سیاسی اصولگرا، ضمن تأکید بر ضرورت فعال شدن بخش مسکن در اقتصاد کشور، تشکیل نشدن شورای اشتغال در سال گذشته انتقاد کرد و افزود: متأسفانه در سال گذشه شورای اشتغال تنها دو بار تشکیل شد که انتظار می رود این نقص امسال برطرف شده و این شورا با برگزاری جلسات و تعاریف جدید اشتغال را تصویب کند تا از این طریق زمینه گسترش شرکت های دانش بنیان و حوزه علم و فناوری فراهم شود.

اتمام خبر


CAPTCHA