به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، عبدالله مختاری کارشناس بازار کار با بیان اینکه خروج سرمایه های ایرانیان به رونق اقتصادی بسیاری از کشورها منجر شده، گفت: امروز تنها نخبگان نیستند که برای کار و زندگی درخور شان خود کشور را ترک می کنند بلکه افرادی که در رده های بالای مدیریتی بازنشسته می شوند نیز کشورهای دیگر را برای زندگی انتخاب می کنند. دلیل خروج نخبگان از کشور بی اعتمادی نسبت به جو استخدام و فضای کسب و کار است و چون اطمینان ندارند که پس از فارغ التحصیلی به کار گرفته می شوند و بازار کار مناسبی برای خود پیدا می کنند ترجیح می دهند به کشورهایی بروند که بر روی نخبگان سرمایه گذاری می شود.

وی متذکر شد: متاسفانه بیشتر افراد امروز بر اساس دانش و تخصص در جای خود قرار ندارند و جامعه با بیکاری پنهان افراد روبه رو است. به گفته مختاری، نخبگان پس از پایان دوران دانش آموختگی می دانند که در پست های دولتی به سختی مشغول کار می شوند و بازار کار آزاد هم قدرت مانور به آنها را نمی دهد و در نهایت باید زیر دست کسانی کار کنند که به لحاظ رتبه پایین تر از آنها قرار دارند در حالی که باید جایگاه ها در جامعه را یکدست کنیم. این کارشناس بازار کار متذکر شد: کشورهای دیگر با صرف هزینه بسیار، پول و منابع در اختیار مخترعین قرار می دهند تا تولید کنند و به سودآوری برسند ولی ما فرایند تولید را برای نخبگان و مخترعین خود سخت کرده ایم و آنها را برای گرفتن یک وام درگیر بروکراسی های اداری و سفته و وثیقه بانکی کرده ایم طوری که فرد برای ثبت اختراع خود باید فرایند پیچیده ای را طی کند.

مختاری گفت: امروز تنها نخبگان و استعدادهای برتر نیستند که کشور را برای داشتن کار و زندگی مناسب ترک می کنند بسیاری از افراد در رده های بالای مدیریتی نیز پس از سالهای کار حاصل دسترنج خود را از کشور خارج می کنند و در چرخه اقتصاد دیگر کشورها به کار می ِگیرند و نمونه بارز آن دوبی و ارمنستان است که با سرمایه های ایرانیان به رونق اقتصادی رسیده است.

اتمام خبر


CAPTCHA