به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، حل مشکل اشتغالزایی فارغ التحصیلان در بخش خصوصی


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر لزوم توجه به اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بر ضرورت استفاده از بخش خصوصی برای اشتغالزایی تاکید کرد.

زمانی که صحبت از اشتغال می شود بسیاری از افراد به دنبال شغل دولتی هستند در حالی که همانطور که در همه دولت ها گفته شده و طبق قانون پیش بینی شده دولت باید کوچک شود بنابراین همه نمی توانند جذب دولت شوند.

نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت می تواند در اشتغال فارغ التحصیلان کمک های زیادی انجام دهد، افزود: دولت می تواند به عنوان مثال به فارغ التحصیلان کشاورزی که تعاونی فراگیری را تشکیل داده اند زمینی داده و تکنولوژی در اختیار آنها قرار دهد یا به این فارغ التحصیلان وام داده و به عنوان مثال کشت گلخانه ای راه بیندازد.

وی افزود: در شهرها و مناطق مختلف می توان بستر مناسبی برای فارغ التحصیلان در حوزه های مختلف اعم از دامپروری، دامداری، کشاورزی و ... ایجاد کرد؛ همچنین بسیاری از تولیدات بایستی از طریق شرکت های دانش بنیان که دانشگاهی است تولید شوند تا همه از آن استفاده کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بیشترین سرمایه داران کشور در بخش خصوصی هستند، تصریح کرد: بیشترین بخشی که برای خود و دیگران سودآور هستند و اشتغال ایجاد می کنند بخش خصوصی است و بایستی بخش خصوصی، مخصوصا شرکت های دانش بنیان را گسترش داد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس دهم با اشاره به اینکه دولت کشش جذب همه فارغ التحصیلان را ندارد گفت: برخی از فارغ التحصیلان دانشگاه ها جذب بازار کار می شوند، برخی نیز در دانشگاه ها تدریس کرده و در بخش های مختلف فعالیت می کنند اما در کشور به رشته های کاربردی نیاز بیشتری وجود دارد.

قمی خاطر نشان کرد: در بسیاری از کشورها تکنسینها در حوزه های آب، برق، گاز و ... در بخش خصوصی مشغول به کار هستند و جایگاه و درآمد خوبی نیز دارند؛ در ایران نیز با یک کارشناسی دقیق و مناسب می توان اینکار را انجام داد و همچنین رشته هایی متناسب با نیاز کشور ایجاد کرد.

وی افزود: دانشگاه های علمی- کاربردی و فنی و حرفه ای در کشور وجود دارند و همچنین رشته هایی که به آن نیاز بیشتری است مثل تکنسین کشاورزی و مهندسان کشاورزی که با توجه به ظرفیت بالای کشاورزی و دامپروری در کشور آنها می توانند در این رشته ها تربیت شوند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه در بسیاری از دانشگاه ها مهندسان بدون تجربه فارغ التحصیل می شوند، گفت: فارغ التحصیلان بسیاری در حوزه مهندسی مکانیک وجود دارد که به اندازه کسی که 10 سال در مکانیکی کار کرده، تجربه ندارند، لازم است آموزش های عملی کافی در دانشگاه ها داده شود و علم و عمل یا تجربه و علم را توأم کرد تا فارغ التحصیلان به خوبی بتوانند جذب بازار کار شوند.

اتمام خبر


CAPTCHA