به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این وزارتخانه از طریق برنامه ملی اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، تثبیت و ایجاد اشتغال در این مناطق را دنبال می کند.
عیسی منصوری در نشست "گفت و گو پیرامون برنامه ملی اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری" که با حضور اصغر نورالله زاده مدیر عامل صندوق توسعه کارآفرینی امید، حجت اله مهدیان مدیرعامل بانک توسعه تعاون، بایزید مردوخی مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کارشناسان مربوطه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد با اعلام این که 21 هزار طرح اشتغالزایی در مناطق روستایی و عشایری برای دریافت 6200میلیارد تومان تسهیلات به بانک های عامل معرفی شده اند، گفت: اجرای این طرح که از اواخر سال گذشته آغاز شد، از اردیبهشت امسال شتاب بیشتری یافته و سرعت پرداخت تسهیلات افزایش یافته است.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی تابستان سال گذشته با برداشت 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی با هدف ایجاد اشتغال پایدار و فراگیر در مناطق روستایی و عشایری موافقت کرد و به دنبال آن، آیین نامه اجرایی آن اواخر آبان ماه به تصویب دولت رسید و به این ترتیب از اواسط زمستان سال گذشته وارد فاز اجرایی شد و صندوق توسعه ملی نیمی از منابع مورد نظر را به حساب بانک های عامل واریز کرد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: صندوق کارآفرینی امید، بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون و پست بانک، چهار بانک عاملی هستند که طرح های تایید شده کارگروه های ملی و استانی برای ایجاد اشتغال را دریافت و به متقاضیان وام پرداخت می کنند و پس از ابلاغ 25 درصد منابع از طرف سازمان برنامه و بودجه عملاً این منابع بهمن به حساب موسسات عامل پرداخت شد.
دکتر منصوری با بیان اینکه آنچه که در این طرح مورد دغدغه دولت بوده تثبیت و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری بوده است، گفت: ما در این طرح دو موضوع را دنبال می کنیم، اول اینکه به موقع دسترسی به منابع و تسهیلات بانکی را برای متقاضیان ایجاد کنیم و دوم اینکه کمک کنیم به توسعه اشتغال  که این کار  لزوما از طریق دریافت وام حاصل نخواهد شد.
وی تاکید کرد: معتقدیم خود تسهیلات به صورت صرف منجر به ایجاد اشتغال نمی شود در صورتی که کمک کنیم کسب و کاری صورت بگیرد و زنجیره تکمیل شود، احتمال اینکه وام به هدف بنشیند بیشتر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: از نظر ما وام یک ورودی است و یک سری فعالیت باید صورت بگیرد تا کسب و کاری رونق بگیرد که حاصل رونق گرفتن آن تبدیل به دستاوردی به نام اشتغال شود و اگر این ورودی را به دستاورد آخر وصل کنیم اصولا منطقی نیست.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: تا کنون حدود 21 هزار طرح از دستگاه های اجرایی به کمیته فنی ارسال شده است و از طرف کمیته های ملی در استان ها حدود 6 هزار و 200 میلیارد تومان طرح به موسسات عامل معرفی شده اند.
دکتر منصوری با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال بیش از وام و پیش از وام نیازمند مداخلات توسعه اشتغال هستیم، گفت: ما از بین 97 هزار آبادی و 44 هزار روستای شناسایی شده در کشور 4 هزار و 900 روستای کانونی را مشخص کردیم .
معاون اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: روستای کانونی روستایی است که بیشترین داده و ستانده را با روستاهای همجوار دارد بنابراین اگر روستای کانونی را توسعه دهیم سایر روستاها هم ارتقا پیدا می کنند .
وی گفت: از بین 4 هزار و 900 روستای کانونی مشخص شده، شروع به مداخلات توسعه ای هزار روستا در فاز اول کردیم بنابراین برنامه هایی مثل «یک روستا - یک محصول»، «روستای بدون بیکار»، «تامین مالی خرد» ابتدا در این روستاها پیاده خواهیم کرد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه ما به ازای هر روستای کانونی یک تسهیل گر پرورش دادیم، گفت: قبل از پرداخت وام مداخلات توسعه اشتغال را از طریق روستاهای کانونی را شروع کردیم.
منصوری درباره مشکل وثیقه متقاضیان وام روستایی نیز تاکید کرد: یکی از مسائلی که برای ما جدی است، روستاییانی هستند که برای دسترسی به تسهیلات با مشکل وثیقه ضمانت مواجه هستند و برای این منظور از طریق صندوق های ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون و صندوق ضمانت، سرمایه های کوچک به ایجاد ضمانت برای متقاضیان تسهیلات اشتغال روستایی اقدام کردیم.
 

اتمام خبر


CAPTCHA