به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان خبر داد: امسال مربیان بهداشت و دو رشته امور پرورشی با برگزاری آزمون استخدامی به استخدام آموزش و پرورش درخواهند آمد.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان  گفت: توافق های اولیه برای برگزاری آزمون استخدامی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور انجام شده است اما زمان آزمون و تعداد دقیق مشخص نیست.
مهر محمدی تاکید کرد: اما این آزمون زمانی برگزار می شود که پذیرفته شدگان آن مرداد امسال به دانشگاه فرهنگیان معرفی و دوره 11 ماهه برای ورود به مدارس در مهر 96 را داشته باشند.

نگاهی کوتاه به وظایف مربیان بهداشت در مدارس :

سرمايه گذاري جوامع در امر سلامت و آموزش دانش آموزان امري زير بنائي تلقي مي گردد. از دير باز مسئله آموزش و پرورش كودكان در ميان همه جوامع و اقشار، موضوعي حائز اهميت و قابل بحث بوده است. بعد از نهاد كوچك خانواده، مدرسه دومين نهادي است كه كودك به خاطر فراگرفتن و آموختن در سطح گسترده تر به آن قدم مي گذارد.

نقش معلم و دبيران اين نهاد آموزشي، در پرورش و ارتقاي سطح علمي و اجتماعي كودكان بر هيچ كس پوشيده نيست. اما در كنار آموزش علمي كودكان، بهداشت جسمي و رواني هر كودك، امري ضروري است كه مورد توجه قرار گرفتن آن از سوي مسئولين در سال هاي اخير مؤيد اين مطلب است. اين امر موجب شد تا نقش خاموش و تا حدودي ناشناخته مربي بهداشت، در كنار ساير كاركنان مدرسه پررنگ تر از پيش شود.


مربي بهداشت در واقع يكي از نيروهاي حوزه سلامت جسم و روان كودك در مدارس است كه آموزش و مشاوره دانش آموزان و والدين آنها براي ارتقاي بهداشت جسمي و رواني، از وظايف و نقش آنهاست. از آنجا كه در اكثر موارد، تشخيص «علائم» يك بيماري- چه جسمي و چه رواني- در كودكان از طريق معاينه و مشاهده رفتار آنان در مدارس، از سوي مربي بهداشت صورت مي گيرد، لازم است به اين مسئله عميق تر نگاه شود.


فعاليت سالانه هر مربي بهداشت، همزمان با روز آغازين سال تحصيلي دانش آموزان يا همان جشن شكوفه ها آغاز مي شود. اين شروع در واقع همگام كردن والدين در مسير ارتقاي بهداشت كودكان در طول سال تحصيلي است كه مربي بهداشت اين امر را در ميان صحبت هاي روز اول مدرسه و با بيان اهداف و برنامه هاي بهداشتي از والدين خواستار مي شود. اين ارتباط با والدين به روز اول مدرسه منحصر نمي شود و در طي سال در قالب جلسات دوره اي و جلسات متعدد روزانه، به صورت موردي درباره مشكلات بهداشت دانش آموزان ادامه پيدا مي كند.

بررسي شناسنامه بهداشتي دانش آموزان، نوشتن دفاتر بهداشتي براي معاينات دوره اي از وظايف مهم مربيان بهداشت مدارس است. اين معاينات، شامل معاينه چشم، گوش، دندان، قد و وزن و همچنين بررسي طبيعي بودن وضعيت ظاهري كودك (بررسي علائم كم خوني، گواتر و اختلال ستون فقرات) مي شود. نظارت بر بهداشت فردي دانش آموزان و متصديان خدمات مدارس، نظارت بر بهداشت محيط مدرسه و بوفه از ديگر وظايف مربيان بهداشت مدارس به شمار مي رود.

شناسايي كودكاني كه مشكل رفتاري مانند بيش فعالي دارند از وظايف بسيار مهم مربي بهداشت است؛ مربي بهداشت با تعيين و آموزش گروهي از دانش آموزان در قالب ۴ دسته بهداشتيار محيط، بهداشتيار كلاس، بهداشتيارمواد غذايي و آموزشيار بهداشت، زمينه آموزش كودك به كودك (همسال به همسال) را فراهم مي كند. درباره بيماري هاي احتمالي دانش آموزان نيز وظيفه مربيان بهداشت تشكيك به علائم و احتمال دادن وجود بيماري محدود مي شود و اين امر در واقع جلوگيري از شيوع بيماري هاي مسري از طريق ارتباط كودكان با يكديگر در مدرسه است.

اتمام خبر


CAPTCHA