به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، حجت الله میرزایی معاون امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امسال یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای توسعه اشتغال روستایی در کشور اختصاص یافته است.
حجت الله میرزایی در نشست بررسی مشکلات واحدهای صنعتی و رفع موانع تولید در گچساران افزود: این  میزان تسهیلات به طرح های بخش های کشاورزی، صنعت، خدمات، صنعت فراوری و خدمات ویژه گردشگری و بوم گردی، حمل و نقل و بسته بندی با سود کم پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: پرداخت این تسهیلات به شکل گیری اشتغال روستایی و نوین سازی کشاورزی در ایران کمک خواهد کرد.
میرزایی اظهار داشت: براساس آمار موجود، در سه سال گذشته سالانه ۶۰۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شده است.
وی ابراز کرد: یکی دیگر از سیاست های این وزارتخانه کارورزی است که با تامین بخشی از دستمزد نیروی کار دانش آموخته در مدت معینی بین ۶ تا یک سال پرداخت و توانمندی میان نیروی کار ایجاد می شود.
میرزایی وجود ذخایر نفت و گاز را یکی از مزیت های گچساران اعلام کرد و گفت: در صورتی که این ذخایر در ۲۰  سال آینده به اتمام برسد آیا نگاه به این شهرستان همان نگاه انجام گرفته نسبت به مسجد سلیمان خواهد بود.
وی افزود: طرح  پتروشیمی گچساران با ۱۶ هزار میلیارد ریال اعتبار و منابع ارزی ۵۳۰ میلیون یورویی برای اشتغال مستقیم  ۳۰۰ نفر در دست اجراست در حالی که با این میزان اعتبار می توان در زمینه گردشگری و اقتصادی  اشتغال بسیاری را فراهم کرد.
میرزایی ادامه داد: به ازای هر فرصت شغلی در پترو شیمی گچساران ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه خواهد شد که سود اصلی در این پروژه را سرمایه گذاران و سهامداران خواهند برد.
وی گفت: وجود صنایع پایین دستی پتروشیمی از جمله اتیلن فرصتی برای توانمند سازی نیروی کار منطقه است.
میرزایی با بیان اینکه اشتغال نیازمند آموزش و توانمندسازی نیروها و جوانان جویای کار است، عنوان کرد: در بخشی از مناطق کشور با وجود صنایع بزرگ هزاران نفر از جوانان تحصیل کرده بدون مهارت در
انتظار اشتغال هستند که از این نیروها حتی در مشاغل کوچک استفاده نمی شود.
وی تصریح کرد: با استفاده از منابع آب  و خاک این شهرستان و استان می توان به کشت های نوین روی آورد.
میرزایی گفت: با توجه به اینکه ۲۰۰هزار تن گوجه فرنگی سالانه در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود می توان از این محصول در صنایع تبدیلی از جمله گوجه خشک روی آورد و این محصول را به خارج کشور صادر کرد.
وی ابراز کرد: در این زمینه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در نظر گرفته شده که با بکارگیری کشت های نوین اعم از کشت گلخانه ای و  جایگزین  کردن آن به جای کشت های سنتی می توان در زمینه اشتغال اقدامات مناسبی انجام داد.
میرزایی گفت: بنگاه های اقتصادی  برای ایجاد اشتغال نیاز به تسهیلات و  اعتبار دارند که در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: در زمینه خدمات درمانی تا پایان اردیبهشت سال آینده پلی کلینیک تامین اجتماعی گچساران به بهره برداری می رسد.
فرماندار گچساران در این نشست گفت: در شهرستان  گچساران ۲ سد مهم کوثر و چم شیر وجود دارد که سد کوثر سالانه آب آشامیدنی  ۲ میلیون نفر از جمعیت جنوب کشور را تامین می کند.
علی خوان پایه تصریح کرد: از سد کوثر و چم شیر گچساران  ۱۹۰میلیون متر مکعب آب برای بخش کشاورزی و ۶۰میلیون متر مکعب  برای حوزه صنعت شهرستان تخصیص داده شده است.
وی اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید اقدامات مناسبی در زمینه آبیاری نوین اراضی کشاورزی در این شهرستان انجام شده است.
وی افزود: بیش از ۳۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی در گچساران وجود دارد که بیش از  ۱۱هزار هکتار آن  در چند سال اخیربه سیستم آبیاری نوین مجهز شده است.
خوان پایه گفت: با توجه به ظرفیت های مهم این شهرستان در بخش های مختلف ، این شهرستان از بیشترین آمار بیکاری در استان برخوردار است.
وی ادامه داد: بر  اساس آمار سال ۱۳۹۷ نرخ بیکاری در کشور ۱۰درصد بوده در حالی در این شهرستان ۱۶درصد است.
خوان پایه  افزود: بیش از هفت هزار و ۳۰۰ نفر کارگر تابع قانون کار در حوزه صنعت نفت، پتروشیمی، مرکز لرزه نگاری و سدچم شیر فعالیت دارند که بیشتر آنها غیربومی هستند.
 فرماندار گچساران ادامه داد: در طی سالهای اخیر به جذب نیرو از طریق اداره کار در این شهرستان توجه نشده و این امر موجب افزایش نرخ بیکاری در این شهرستان شده است.
 خوان پایه گفت: ۸۴ واحد صنعتی در این شهرستان وجود دارد که تنها ۳۴ واحد آن فعال است که برای بازگشت  به چرخه تولید به تسهیلات و سرمایه در گردش  نیاز دارند.

اتمام خبر


CAPTCHA