به گزارش روابط عمومی نیروی انسانی، برگزاری "نشست تخصصی مشترک توسعه کسب و کار و اشتغال صنعت پوشاک"

نشست تخصصی مشترک توسعه کسب و کار و اشتغال صنعت پوشاک 16

نشست  تخصصی توسعه کسب و کار در اشتغال صنعت پوشاک تهران  شنبه 17 مهر ماه سالجاری  با حضور دکتر ربیعی وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی، معاونین وزارت متبوع، و جمعی از دست اندرکاران و ذینفعان صنعت پوشاک تهران، انجمن های تخصصی و نمایندگان یونیدو (سازمان توسعه صنعتی ملل متحد) برگزار گردید.

دراین نشست ابتدا دکتر منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت متبوع ضمن خوشامدگویی از حاضران نشست، به نقش و اهمیت صنعت پوشاک در ایران پرداختند و  با بیان اینکه اشتغال در صنعت پوشاک یکی از شش رشته اصلی در اولویت است و فرمودند: یک برنامه فشرده برای توسعه این صنعت آغاز شده که امیدواریم منجر به توسعه اشتغال شود. دولت برای توسعه اشتغال برنامه های متعددی در دست اجرا دارد که یکی از آنها توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار(طرح تکاپو) است که با هماهنگی دستگاههای مختلف با محوریت بخش خصوصی اجرا می شود.وی ادامه داد: برای اینکه بدانیم کدام دسته از فعالیت ها در حوزه اشتغال در اولویت قرار دارند، مطالعاتی انجام شده که نتیجه آن رونق برخی از خدمات اشتغال زا در دوران رکود بود. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار ادامه داد: یکی از رشته هایی که در بررسی های انجام شده در اولویت قرار گرفت، بخش پوشاک بود و در این زمینه طی رایزنی با بخش خصوصی تلاش کردیم از تجارب بین المللی نیز استفاده کنیم.وی افزود: یکی از رشته هایی که در بررسی های انجام شده در اولویت قرار گرفت، بخش پوشاک بود و در این زمینه طی رایزنی با بخش خصوصی تلاش کردیم از تجارب بین المللی نیز استفاده کنیم.

دکترمنصوری با بیان اینکه یونیدو (سازمان توسعه صنعتی ملل مختلف) تجربه خوبی در صنعت پوشاک دارد، افزود: به همین دلیل در نشست امروز، به منظور انتقال تجربیات این نهاد بین المللی به ایران دعوت شدند تا از تجربه های آنان در صنعت پوشاک استفاده کنیم. همچنین ایشان خواستار هماهنگی و همکاری نزدیک بین دولت و بخش خصوصی در جهت توسعه خدمات اشتغال زا از جمله صنعت پوشاک شد و گفت: برای توسعه و رونق صنعت پوشاک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می تواند نقش آفرینی کند  و علاوه بر این وزارتخانه سایر دستگاه ها نیز باید همکاری کنند.

سپس وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی دکتر ربیعی با ایراد سخنرانی به این موضوع پرداختند که  امروز ۵۵۰ هزار نفر در صنعت پوشاک شاغل هستند که البته زنجیره اشتغال در این صنعت، متاسفانه آسیب دیده است؛ به طوری که مزارع پنبه ما به کشت برنج تبدیل شده است. وی افزود : علاوه بر این، زنجیره پایین دستی صنعتی پوشاک نیز متاسفانه  به دلایل مختلف از جمله عقب ماندگی تکنولوژیکی، طی دهه های اخیر مغفول مانده است  که باعث شده در پایین دست اشتغال بسیاری را از دست دهیم و صنعت پوشاک نیز مستثنی از آن نیست.

دکترربیعی افزود: یکی از الزامات ایجاد اشتغال در پایین دست صنعت، کشت پنبه است که در این زمینه طی هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی، توسعه کشت پنبه در دستور کار قرار دارد.وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به غیرفعال شدن کارخانه های فعال قدیمی  در حوزه صنعت نساجی ادامه داد: امیدواریم کارخانه های قدیمی فعال در این حوزه، مجدد احیاء شوند؛ بطوری که  با برنامه ریزی ۵ تا ۱۰ ساله، قابل برگشت به رقابت های منطقه ای خواهد بود. وی با بیان اینکه صنعت پوشاک و نظام توزیع آن، برای دولت بسیار حائز اهمیت است، گفت:در گام نخست می توانیم ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار شغل در صنعت پوشاک ایجاد کنیم؛ اما در مجموع این صنعت ظرفیت ایجاد اشتغال برای یک و نیم میلیون نفر را دارد. وی با اشاره به فقدان سند به هم پیوسته در صنعت پوشاک گفت: امیدواریم در دولت تدبیر و امید، سیاست های جبرانی و پرشی در جهت جبران عقب ماندگی ها اتخاذ کنیم؛  لذا با وجود داشتن پایه ها و زیربناهای اساسی در این صنعت باید سیاست های جبرانی در جهت خروج آن از شرایط فعلی اتخاذ گردد. دکترربیعی اظهارکرد: ضمن همکاری با وزارت صنعت، معدن تجارت، اتحادیه های صنفی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای و دانشگاهها نیز در اتخاذسیاستگذاری ها باید مورد توجه قرار گیرد؛ ضمن اینکه سازمان های بین المللی برای ارتباط با بازارهای بین المللی باید با ما همکاری داشته باشند تا سیاستگذاری های جهشی محقق شود.

در این مراسم همچنین سومبات هاکوپیان، رئیس انجمن صنفی صنعت پوشاک گفت: این صنعت ریشه در تاریخ کشور دارد؛ اما در چند دهه گذشته بی مهری عمیقی در این حوزه دیده شده است؛ به طوری که در سیاست های کلان کشور  به آن توجه نشده تا اینکه صنعت پوشاک به قهقرا رفته است.

وی خواستار توجه بیشتر به صنعت پوشاک شد و افزود: البته با همکاری وزیر صنعت، معدن و تجارت، برای اولین بار سند راهبردی صنعت پوشاک تدوین شده که در این زمینه بخش خصوصی، دانشگاه امیرکبیر و سازمان صنایع کوچک همکاری داشته اند. سپس دکترمسعود لطیفی رئیس دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیردرحاشیه این نشست ادامه داد : صنعت نساجی از قبل بوده و دانشکده ما 50 سال است که دراین صنعت فعالیت داشته است .ما به این نتیجه رسیدیم که با صنعت رابطه بسیار خوبی برقرارکنیم و برای نخستین بار قرارشد که  درصنعت پوشاک به شکل علمی وارد شویم وبرای نخستین باردانشگاه امیرکبیردررشته مهندسی پوشاک برنامه های خود را ارائه و وزارت علوم و تحقیقات تصویب کرد و دراین زمینه دانشجو جذب شد . اولین گام این بودکه پوشاک به طور علمی وارد صنعت شود وبعد از ما  دانشگاه های دیگر این امر را ادامه دادند و فرهنگ نگاه علمی به پوشاک درجامعه نهادینه شد . به این نتیجه رسیدیم که ما می توانیم در کنار صنعت پوشاک بقیه امور را نیز پیش ببریم و دردولت جدید که بحث پوشاک و نساجی جزء ارزش افزوده ها و اشتغال زا شناخته شدند برای آن برنامه های راهبردی تدوین شد.

اتمام خبر


CAPTCHA